Община Кнежа с успешен старт в международното сътрудничество

Община Кнежа е подписала договор за сътрудничество с общини и организации от 16 държави

Участниците във форума пред сградата на Община Кнежа. Снимка – Пресцентър.

Представители на 16 държави – Испания, Германия, Унгария, Италия, Малта, Латвия, Португалия, Естония, Словакия, Полша, Швеция, Румъния, Хърватия, Гърция, Кипър, и България – СНЦ Виа Хуманика – гр. Плевен са участвали в  първата официална среща по проект „Европа на многообразието – интеграция и социализация на мигрантите“. Проектът е в рамките на програма „Европа за граждани“, Направление 2 – Мрежи от градове. Събитието се е състояло в Община Кнежа и е било открито с приветствие от Кмета на  общината – Илийчо Лачовски.

Акцент в програмата е подписването на 1 септември 2021г. на договор за побратимяване на Община Кнежа с общини и организации от: България, Испания, Германия, Унгария, Италия, Малта, Латвия, Португалия, Естония, Словакия, Полша, Швеция, Румъния, Хърватия, Гърция и Кипър.

С този акт е  поставено началото   на дългосрочна мрежа, отворена към ценностите на приятелството, солидарността и културния диалог между страните.

В рамките на проекта са проведени среща с  Марио Тодоров – областен управител на област Плевен на тема „Миграция – интеграция и социализация на мигрантите“ и на 2 септември 2021 г.  в Народното събрание  с Валери Лачовски – Народен представител в 46-то Народно събрание от Плевенския многомандатен избирателен район.

Прочетете също

„Възраждане” на първо място в анкета на „Плевен прес”. Новият проект – на шесто

Анкета „За кого ще гласувате на 14 ноември“ на „Плевен прес“. Снимка – интернет. Странни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *