Община Гулянци обявява конкурс за Коледна украса

Коледна украса в чужбина. Снимка – интернет.

Ръководството на община Гулянци се обръща към жителите в общината със следния призив:

„Уважаеми съграждани, в тези трудни времена на COVID криза, имаме желание заедно да направим населените места на община Гулянци по-красиви за предстоящите Коледно-новогодишни празници. Лишени сме от възможността да се събираме, да пеем и танцуваме, да сме с близки и приятели, но не сме лишени от възможността да се обградим със светлини, да творим и да създаваме радост.

Община Гулянци и МКБППМН гр. Гулянци организират конкурс за екстериорна и интериорна коледна украса в три категории:

Първа категория – образователни институции

Подкатегория „Училища

Подкатегория „Детски градини”

Деца и учители могат да украсят двора на училището/детската градина – дърво, ограда, подходящ кът, фоайе, витрини, прозорци или класната стая/занималня. Могат да излязат и извън училището или детската градина и да направят по-красиво свое любимо местенце – беседка, парк, градинка, дърво или друго по избор.

Втора категория – фирми и институции

В тази категория могат да се изявят търговски обекти, офиси за услуги, заведения, административни звена, читалища, клубове и др., като украсят витрини, помещения, прилежащи части или друго обществено място.

Трета категория – частни лица

В категорията се състезават граждани с външна украсата на собствените си домове или пространствата около тях – балкони, дворове, градини, междублокови пространства или алеите пред дома.

Условия за участие:

Тъй като целта на конкурса е да направим родното си място по-празнично и красиво, за да носи радост не само на нас, а и на околните, необходимо условие е украсените обекти да са в община Гулянци и да са видими за повече хора.

Направете празнична украса, снимайте  я (до три снимки или един видеоклип) и ни изпратете материалите на адрес nl_guliantsi@abv.bg. Можете да участвате в конкурса и като публикувате заснетата украса като коментар под този пост във фейсбук страницата на Община Гулянци „Община Гулянци в снимки и факти“ или фейсбук групата „Остани отговорен! /МКБППМН и децата от община Гулянци/“.

Снимките/видеоматериалите трябва да са придружени от имена на участника (училище/детска градина/фирма/гражданин), адрес на украсения обекти данни за обратна връзка – телефон и/или имейл. По желание можете да добавите и своето послание за предстоящите празници.

Снимки и видеоклипове се приемат до 4 януари 2022 година. Комисия ще оцени и класира участниците. Основен критерий при оценяването ще е самата украса – детайли, идея, ефект и въздействие, а не качеството на снимките. Победителите ще бъдат обявени и наградени на 7 януари – Ивановден.

Снимка – интернет

Община Гулянци и МКБППМН гр. Гулянци осигуряват награден фонд във всяка от категориите:

Първо място – 200 лв.

Второ място – 100 лв.

Трето място – 50 лв.

С участието в конкурса се съгласявате Община Гулянци  да оповести публично имената на участниците и да публикува снимките и видеоматериалите”.

„Плевен прес” подкрепя медиино инициативата на община Гулянци и желае успех на всички, които ще се включат в красивата инициатива на организаторите !

Споделете:

Прочетете също

Централна Северна България с онлайн портал за култура и туризъм „Ела и преживей!“

Снимка – Областна администрация – Плевен Преди няколко седмици бе поставено началото на онлайн регионален …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.