Община Гулянци извършва ремонти на общински сгради за близо 50 000 лева

Сградите на четири кметства, две читалища и една здравна служба ще бъдат ремонтирани със средства от общинския бюджет. Снимка – Пресцентър.

Със средства от бюджета в размер на 49 908 лева, гласувани от Общински съвет – Гулянци по предложение на кмета на общината, ще бъдат ремонтирани сградите на четири кметства, две читалища и една здравна служба. Работата по тях вече е започнала.

Към момента е приключен ремонта на покрива на сградата, в която се помещава здравната служба в с. Загражден. За 3 400 лв са подменени стрехи и са монтирани нови улуци. Междувременно започна основен ремонт на покрива на кметство Дъбован на стойност 13 071 лева. Предстои изграждането на парапет и ремонт на стълбище в кметство Долни Вит за 3700 лв., изграждане на сервизно помещение в кметство с. Ленково за 4592 лева, ремонт на покрив и боядисване на фасадата на кметство Крета за 11 465 лева.

В две читалища са планувани ремонтни дейности през тази година. В НЧ „Заря“ с. Ленково е предвидено реновиране и освежаване на помещенията на библиотеката и салона за 8 700 лева. В НЧ „Искра“ с. Гиген ще бъдат обновени централното фоайе и стълбищата за 4 980 лева.

 „Сред основните ни ангажименти като ръководство е да поддържаме и опазваме сградния фонд на общината. Това през последните години се оказва истинско предизвикателство – от една страна поради липсата на финансов ресурс, от друга поради обезлюдяването и опустяването на населените места“, коментира кметът на общината Лъчезар Яков – „Към момента Община Гулянци е собственик на 133 сгради – в това число кметства, здравни служби, читалища, училища, детски градини. За всички тях ежегодно полагаме грижи и според възможностите влагаме средства в поддръжка и ремонт, за по-мащабните проекти търсим финансиране от ЕС и националния бюджет. Два такива проекта са ни одобрени и предстои да стартират – за ремонт на медицинския център в Гулянци и на сградата на Общинска администрация. В годините назад успяхме да санираме и обновим двете гимназии и болницата. Това ще продължи да е наш приоритет, за да постигнем оптимални условия за предоставяне на здравни, образователни, социални, административни и др. услуги на жителите на общината.“

Пресцентър Община Гулянци

Споделете:

Прочетете също

Новите 14 електробуса и зарядни станции за тях, вече са в Плевен

Новите електробуси. Снимка – пресцентър община Плевен. Нови 14 електробуса и също толкова зарядни станции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *