Начало | Новини | Община Белене е готова за зимата

Община Белене е готова за зимата

Община Белене е в готовност за зимата. Сключени са договори за снегопочистване с изпълнители: ЗП „Анжела Петрова”, ЕТ „Братя Николови-Христо Николов”, Николай Вълков, ЕТ „Цветан Ангелов”. Градът е разделен на седем зони. Четири от зоните в града ще бъдат почиствани от изпълнителите, а три от тях от общинска техника.
С приоритет ще бъдат почиствани главните улици, които водят до здравни, учебни и детски заведения, както и хранителни магазини за снабдяване на населението с продукти от първа необходимост.
Общинската пътна мрежа: PVN1001 /II-52,Ореш – Деков/-Татари-Петокладенци /PVN 2122/-разклона за с. Татари, с. Петокладенци и част от път PVN 2122 /Дебово-Българене/-Санадиново-Петокладенци-Стежерово / – това е част от пътя до Регионалната система за управление на отпадъците-село Санадиново- Община Никопол и част от пътя за село Стежерово до границата с община Левски/ ще бъде почистван от ЕТ „Цветан Ангелов”-град Белене. Общинска пътна мрежа е и пътя от разклона за с. Кулина вода до с. Кулина вода /PVN2002 /II-52,Деков – Бяла вода/- Кулина Вода/ ще се почистван от Общинска техника.
На склад в Общинската Автобаза е складиран 50 тона пясък с промишлена сол и препарат против обледяване за обработка на уличната пътна мрежа и тротоарните пътеки.
Почистването от сняг на пешеходната зона в централна градска част и в междублоковите пространства ще се извършва с ръчно водими снегорини собственост на Общината, както и от хора, заети към отдел „Екология, озеленяване и чистота”. С приоритет в почистването ще бъдат пешеходните пътеки, които водят към детски градини, училища, МЦ „БелМедик”- ЕООД, поща, РУ „Полиция”, аптеки и подходи към автобусни спирки.
Общината се обръща се с апел към всички граждани: С цел безпрепятствено извършване на снегопочистване и опесъчаване да НЕ паркират по главните улици в града: „Патриарх Евтимий”, ул. „Възраждане”, ул. „Фердинанд Дечев”, ул. „България”, ул. „Светлин”, ул. „Любен Каравелов”, ул. „Христо Ботев”, ул. „Иван Вазов”, ул. „Димитър Благоев”, ул. „Христо Смирненски”, ул. „Клокотница”, ул. „Гео Милев”.
Водачите, чиито автомобили са паркирани на уличните платна, ще бъдат санкционирани от РУ „Полиция” и от служители на Община Белене.
Гражданите са приканени да подават сигнали в Община Белене за пропуски и нередности, на телефон 0658/3 10 61 –дежурен по Община.

Прочетете също

Ремонт на площадите в четири населени места извършва Община Гулянци

През месец август стартираха дейностите по проекта на Община Гулянци „Реконструкция и благоустрояване на площадни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *