Общината и полицията ще следят за велосипеди и електрически тротинетки в центъра на Плевен

448534312 7227644504006157 1169107446117254656 n 1 jpg

Общината и полицията ще следят за велосипеди и електрически тротинетки в центъра на Плевен. Това заяви Лидия Петкова – заместник-кмет с ресор „Обществен ред и сигурност“ днес, 17 юни, на редовното оперативно заседание на общинското ръководство.

„През изминалата седмица екипи от отдел „Инспекторат“ към дирекция „Обществен ред и сигурност“ в община Плевен проведоха специализирана операция, съвместно с 1-во и 2-рио Районни управления на полицита, за движението на електрически тротинетки и велосипеди в централната градска част на Плевен. Има много сигнали и жалби от граждани, които са обезпокоявани от тези летящи тротинетки.

Поставихме на всички подходи към центъра табели, че е забранено движението на електрически тротинетки и велосипеди. Те могат да се движат само по указаните велоалеи.

Много хора не знаят това. За децата е разбираемо, но родителите, които са им закупили тротинетки или велосипеди, носят отговорност и трябва да им обяснят какви са последствията от неразумното каране“.

Петкова информира, че за 3 дни са предупредени над 230 лица:

„70 са от 10 до 15-годишни, а 150 – от 12 до 17-годишни. Издадени са 2 фиша и 2 акта.“

Лидия Петкова увери, че тази акция съвместно с полицията, ще продължи, като вече няма да е превантивна:

„Освен, че имаме права, всички трябва да спазваме и правилата“. Тя обърна внимание и на друг проблем, който се наблюдава през лятото – къпането – най-вече на деца – в неохраняеми водоеми. Лидия Петкова напомни, че освен забранено, това е и опасно.

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *