Обучение по нов боен спорт започва в Белене

В град Белене започва обучение по нов боен спорт „КУДО”.

Тренировките ще са  под ръководството на старши треньора Митко Божанов.

Кудо произлиза от Япония и се основава на характерните за карате и джудо ред, дисциплина, уважение и смиреност. Кудо е едно от най-динамичните съвременни бойни изкуства, тъй като в състезания при мъжете и жените, в двубои с пълен контакт е позволено използването на различни борцови техники, както и удари с ръце, ритници, колене, лакти и глава в почти всички части на тялото, с изключение на гърба, врата и слабините. При бойците от другите възрастови групи има повече ограничения в позволените техники. Например за децата до 12 години е забранена борбата на земята, а за най-малките има ограничения по отношение на ударите в главата.

В Кудо е предвидено бойците с малък опит да се състезават отделно и при различни правила от връстниците си с повече участия в турнири и от тези с пояс, показващ по-високи степени.

Този вид смесено бойно изкуство е безопасно, ефективно и достъпно. Също така е подходящо, както за начинаещи така и за спортисти с опит в карате и други бойни изкуства.

Тренировките се провеждат в сградата на Районно управление град Белене всеки вторник и четвъртък от 18:30 до 20:00 часа.

Снимка – община Белене.

Споделете:

Прочетете също

Община Плевен приема документи за кандидатстване по програма за саниране на многофамилни жилищни сгради

КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ОТ СДРУЖЕНИЯТА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ Е ДО 17:00 ч. НА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *