Последни новини
Начало | Новини | Обсъдиха проекта за скейтпарк в Плевен

Обсъдиха проекта за скейтпарк в Плевен

Презентация на проекта за скейтпарк. Снимка – БТА.

В заседателна зала „Гена Димитрова“ в Плевен, се проведе обществено обсъждане на проекта за скейтпарк, за който отдавна се води дискусия в социалните мрежи. При засилен интерес от страна на практикуващи този спорт младежи, авторите на проекта представиха основните му характеристики. Архитект Цветозар Петков, един от проектантите на скейтборд площадката, направи мултимедийна презентация на съоръжението.
Подобни скейтпаркове има в Добрич, Бургас, София, информираха авторите на проекта. В Плевен паркът ще е за начинаещи и средно напреднали в този спорт. Разположен е до чешмата „Балаклия“, която е паметник на културата и заема площ от 900 кв.м. Скейтплощадката може да побере до 35 човека едновременно, информира арх. Петков. На обсъждането присъстваха представители на общинска администрация, председателя на ОбС и само един общински съветник.

Председателят на ОбС Мартин Митев заяви, че проектът има бъдеще. Трудността идва от финансирането му. Средства за него не могат да дойдат по линия на европроекти, затова ще се търсят местни източници на финансиране. Според кмета Г. Спартански около 1 млн.лв. ще е необходимата сума за цялостното завършване и изпълнение на проекта.

След проведеното обществено обсъждане, на следващото заседание на Общинския съвет ще бъде внесено предложение за изграждането му и одобрена сумата, която е необходима за цялостното изпълнение на скейтпарка.

 

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *