Областният управител на Плевен: Споровете между партиите не пречат на организацията и протичането на изборите

ОБЛАСТЕН
Иван Петков, областен управител на Плевен. Снимка – Плевен прес.

След приключване на консултациите между партиите за състав на РИК Плевен и непостигането на съгласие за ръководство на комисията, Областният управител Иван Петков каза за медиите:

„Вие присъствахте на консултациите за избор на Районната избирателна комисия /РИК/за изборите, които са насрочени за 2-ри април. От 15 МИР – Плевен вече има 8 възможности за избиране на народни представители. Единият мандат /деветият, б.а./ е отпаднал на база преброяването, което беше направено.

Във връзка с това на квотния принцип имаше възможност парламентарно представените партии да изберат и ситуират РИК. За ГЕРБ 4 места, за ПП – 3, за ДПС – 2 места и за останалите по едно.

Видяхте, че не можаха да се обединят около една и съща или няколко кандидатури. Всяка една от политически представителните партии направи своите предложения. Така че, имаме за председател 2 предложения, за секретар – също 2. Накрая материалите след подписване на протокола, който се водеше през цялото време, ще бъдат изпратени в ЦИК. Така че, тя да определи председател, заместник председатели и секретар на РИК – Плевен.

Споровете не пречат на организацията и протичането на изборите, по простата причина, че всяка една от представените политически партии отстоява своята позиция и настоява за удовлетворяване на своето предложение в РИК. Така че, ние продължаваме да работим конструктивно, да спазваме хронограмата, която ни е изпратена от ЦИК и да подготвяме материалите за безпроблемното протичане на изборния процес на 2-ри април“.

Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *