Областният управител на Плевен посети общините Левски и Пордим

ОБЛАСТЕН
Иван Янчев, областен управител на Плевен и Любка Александрова, кмет на община Левски. Снимка – Областна администрация.

На 07.02.2022 г. областният управител на област Плевен г-н Янчев посети Община Левски, където проведе първата си среща с кмета Любка Александрова, впоследствие към тях се присъединиха всички кметове на населените места в общината. Бяха обсъдени  належащи проблеми, като най-значителният от тях е инфраструктурата в района, като почти всички подходи към град Левски се нуждаят от рехабилитация. Разгледани бяха възможни действия за ремонт на мостови съоръжения в общината: надлеза в град Левски над ж.п. линията и моста над р. Осъм край с. Трънчовица.
Кметовете на населените места обърнаха внимание на належащи инфраструктурни ремонти, най-често изразяващи се в изграждането на изкуствени неравности с цел превенция на бъдещи птп-та.
Г-н Янчев посети пътя от с. Козар Белене към гр. Левски, тъй като поради лошото му състояние  местните жители се готвят за протест, който възнамеряват да проведат на 09.02.2022 г. Представители на местния бизнес се срещнаха с областния управител, а инж. Иван Миланов от ЕСМОС АД, гр. Левски го запозна с целия производствен процес на екструдерни технологични линии за преработка и рециклиране на пластмаси, машини за производство на пластмасови изделия, инсталации за сепариране на твърди битови отпадъци. Предприятието осигурява работа на около сто души, повечето от които са жители на община Левски.

ПАК ОБЛАСТЕН
Вляво – Детелин Василев, кмет на община Пордим и Иван Янчев, областен управител на Плевен. Снимка – Областна администрация.

Последната среща бе с кмета на община Пордим – г-н Детелин Василев.  Двамата се уговориха да работят в сътрудничество, с цел постигането по-висок жизнен стандарт на жителите на общината.  Г-н Василев също представи наболелите проблеми, които възнамерява да разреши със съдействието на областната управа, като някой от тях са инфраструктурни проекти: рехабилитацията на пътя Пордим – Одърне – Каменец, както и на пътя Пордим – Вълчитрън. Друг проблем, за който кметът ще търси съдействието на областната администрация, е подобряването на състоянието на двата музея на територията на града: къща музей „Великий княз Николай Николаевич“ и къща музей “Негово Кралско Величество Карол I”, които са паметници на културата с национално значение.

Пресцентър Областна администрация – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

408987243 738265558345259 9132600215669789978 n

Кметът на Червен бряг присъства на общо събрание за управление на отпадъците

Кметът на община Червен бряг Атанас Атанасов присъства на общо събрание на Регионалното сдружение за …

5 Последни коментари

 1. Чудесна новина! Бихте ли обяснили на български език какво означава думата “екструдерна”?

  • Здравейте “Г”,
   На този въпрос би трябвало да отговорят от Областна администрация, които са автори на текста. Екструдирането е вид обработка на метал, керамика и други материали, според етимологията на думата. Това е термин от областта на инженерните технологии, доколкото ни е известно. Благодарим за въпроса! Хубав ден желаем!

   • оПозиция

    Много лошо ако и на Вас Ви сложат намордник и се превърнете като останалите местни псевдо новинарски сайтове и журналисти. Тъпо е да се публикуват “новини” сътворени и написани от самите тези за които се отнася. Читателя го интепресува гледната гочка на журналиста, а не самохвалебствието на този за когото трява да е новината, репортажа….

    • Здравейте “Позиция”,
     За сега няма опасност от слагането на намордник на “Плевен прес”. Ако все пак се случи първо ще уведомим читателите и второ – ще спрем да излизаме. Що се отнася до “новините”, за които пишете – това е рутинна работа на всяка медиа, да отпечатва официалните съобщения на институциите. А за гледната точка на журналиста- абсолютно сте прав. Мисля, че сме показали и доказали, че сме сайт с позиция. Затова имаме толкова много читатели, чието доверие е най-важното за нас. Поздрави и хубава вечер !

 2. Тошо от село Девенци

  Е как е посетил пордим и левски. Та те са в плевенска област на която той е областен управител. По уместно то заглавие би било следното “Областния управител си направи селфи с кмета на пордим и левски” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *