Последни новини
Начало | Новини | Областният управител на Плевен отхвърли искането за спиране решението на ОбС за данъка върху колите

Областният управител на Плевен отхвърли искането за спиране решението на ОбС за данъка върху колите

Областният управител на Плевен Мирослав Петров е отхвърлил изпратеното до него искане на двама общински съветници – Бойко Тодоров /БСП/ и инж. Николай Маринов /НФСБ/, за спиране решение на ОбС за данъка върху колите.

Припомняме, че общинските съветници внесоха сигнал до областния управител за нарушения на правилника за работа на местния парламент. Това е довело до опорочено гласуване на новите данъци върху превозните средства. В сигналът се посочва, че „грубо, с натиск и в съучастие на различни сили в местния парламент, е погазен Правилникът за неговата работа, а плевенчани за пореден път са заложници на апаратни игри”. Общинските съветници информират и за неправомерно поискана процедура за 15-минутна почивка, която е в нарушение на Правилника.

Със свое писмо от 13.02.2019 год. изпратено до двамата общински съветници, с копие до председателя на ОбС Мартин Митев, областният управител Мирослав Петров посочва, че: „По така депозирания сигнал следва да ви уведомя, че не мога да се произнеса, тъй като сигнал от общински съветници против решения на общинските съвети са недопустими, поради липса на правен интерес……Общинският съветник не е индивидуален участник в административното правоотношение, което се развива от една страна между общинския съвет като колективен административен орган и от друга – субекта, адресат на административния акт. След като решенията изхождат от името на колективния орган като цяло, а не на отделни негови членове, то и общинският съветник не може да има правен интерес , различен от този на колективния орган”.

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Един коментар

  1. Ами, колегите съветници сезират Областния управител, който при явно доказано потъпкване на Правилника е длъжен да вземе компетентно становище и да оспорва решението на ОбС! За какво друго заема този важен пост?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *