Начало | Здравеопазване | Областният управител на Плевен не е наложил вето върху решението на ОбС – Червен бряг за отстраняване управителя на общинската болница

Областният управител на Плевен не е наложил вето върху решението на ОбС – Червен бряг за отстраняване управителя на общинската болница

МБАЛ – Червен бряг. Снимка – архив Плевен прес.

От Областна администрация – Плевен са изпратили писмо до председателя на ОбС – Червен бряг, кмета на община Червен бряг и управителя на МБАЛ – Червен бряг, с което ги уведомяват, че липсва незаконосъобразност във взетото решение за смяна на управителя. Това е причината областният управител да не наложи вето върху решението.

По този повод отстраненият от общинските съветници управител на болницата в Червен бряг, заяви пред „Плевен прес”, че на 8-ми юли, сряда, ще внесе жалба в Административен съд – Плевен, с която оспорва законността на взетото решение.

Припомняме, че казусът с червенобрежката болница се получи след предложение на 8 /осем/ общински съветници за отстраняването на Камен Влахов, управител на МБАЛ – Червен бряг от заеманата длъжност съгласно договор с общината, чийто срок изтича през 2021 год. Общинските съветници поискали отстраняването са: Мирослав Макавеев, Марио Рангелов, Илиан Илиев, Петьо Костов, Цветелина Цветкова, Полина Дамянова, Николай Мишовски и Йоана Йотова.

Общинският съвет в Червен бряг е съставен от 29 съветници, избрани от гласоподавателите в общината. 17 от тях са гласували „за” отстраняването на Камен Влахов. Болшинството е получено с гласовете на ГЕРБ /7/, „Новото време” – ДПС /6/, ВМРО /!/, БСП /1/ и коалиция „Българска пролет” /2/. От групата на ГЕРБ не е участвал в гласуването д-р Даниел Иванов, тъй като е отсъствал от заседанието. От групата на БСП „за” е гласувал Мирослав Михайлов.

Междувременно 178 лекари и медицински персонал от МБАЛ – Червен бряг се подписаха в защита на управителя Камен Влахов и изпратиха Обръщение до председателя на ОбС – Червен бряг и кмета на общината, в което настояват да не се предприема неговото освобождаване и посочват аргументи за това. След решението на общинските съветници за смяна на управителя, лекарите излязоха на протест пред общината. В социалните мрежи се появиха множество постове на пациенти и граждани, в защита на медиците и управителя на болницата.

„Плевен прес” ще продължи да следи развитието на казуса с общинската болница в община Червен бряг.

Прочетете също

Третираха против комари в селата и градовете на община Долна Митрополия

На трети август е приключила втората наземна обработка против популацията от комари на територията на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *