Областният управител на област Плевен се срещна с кметовете на общините Гулянци и Никопол

Областна администрация – Плевен. Снимка – Интернет.

Областният управител Иван Янчев продължава поредицата от срещи с кметове на общини от област Плевен, за да се запознае лично с конкретните проблеми на хората по места.  Домакини този път бяха Лъчезар Яков, кмет на община Гулянци и Ивелин  Савов, кмет на община Никопол.

И в двете крайдунавски общини проблемите са свързани с лошата пътна инфраструктура, чистотата, улично осветление, остарялата ВиК мрежа, демографската криза, липсата на работа, с която да се задържат младите хора в малките населени места.  Нова тема, която е дискутирана на тези срещи е развитието на културно-исторически туризъм в община Гулянци и община Никопол.

Лъчезар Яков – кмет на община Гулянци, Иван Янчев – областен управител на Плевен. Снимка – Пресцентър.

Лъчезар Яков е запознал Областния управител с проект за археологическия резерват Улпия Ескус в с. Гиген, община Гулянци, обявен за паметник на културата с национално значение. 

Ивелин Савов – кмет на община Никопол, Иван Янчев – областен управител на Плевен. Снимка – Пресцентър.

Кметът на община Никопол Ивелин Савов e изразил готовност да бъде реставрирана Шишмановата крепост и Скалната църква в град Никопол, които са само част от културно-историческото ни наследство, с което градът разполага. 

Кметовете декларират, че имат идеи за развитие на общините, които управляват, но очакват подкрепа и от държавата. Затова определят  разговорите с Областния управител и екипа му като стъпка в правилната посока.

Пресцентър Областна администрация

Споделете:

Прочетете също

30 ноември – Православната и Католическата църква честват Свети Андрей Първозвани

Снимка – интернет. Свети Андрей Първозвани е християнски проповедник, първият от 12-те апостоли, който е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *