Областният управител Иван Петков бе гост на първия учебен ден в ОУ „Цветан Спасов“

Снимка – Областна администрация – Плевен.

„Емоционално винаги съм бил свързан с учителската професия, с възпитанието и грижата към подрастващите, към хората въобще“, се казва в поздравителния адрес на областния управител на област Плевен Иван Петков към ученици и педагогически състав на основно училище „Цветан Спасов“. Днес губернаторът беше официален гост при откриването на новата учебна 2022 – 2023 година. Водещ на тържеството беше поп певецът и композитор Богдан Томов.

„Училището е основна стъпка в живота на всеки човек. Оформя характера ни, учи ни да се отнасяме правилно към света около нас. В училище намираме първите си истински приятели. То е мястото, където изпитваме първите радости или се опитваме да скрием сълзи от неуспеха докато се учим. Възпитава ни да преодоляваме трудностите и да не спираме да се усъвършенстваме“, се казва още в поздравителния адрес на областния управител към учениците на едно от най-старите плевенски училища. В него той отправя пожелания за постоянство и увереност, в това, което правят, призив да си поставят високи цели, съответстващи на желанията и да помнят, че всеки ден в училище е с неизмеримо значение за тяхното бъдеще. Да са здрави, последователни и усърдни в ученето, да пазят традициите на училището и да уважават всеотдайността на своите учители, пожелава още областният управител.

„На добър час на тези от Вас, които за първи път прекрачват прага на основно училище „Цветан Спасов“ в Плевен, се казва още в поздравителния адрес на Иван Петков, който призовава всички ученици да продължават да следват девиза на училището, така както е следван през годините.

„Срещайте традициите и новото време за едно по-добро бъдеще!“, допълва губернаторът и  пожелава успешна и ползотворна учебна година.

Снимки и текст: Областна администрация – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

Община Червен бряг стартира прием на заявления за услугата „Топъл обяд“

Снимка – интернет. Процедурата „Топъл обяд“ е продължение на успешното изпълнение на тази операция в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.