Областният информационен център в Плевен проведе среща с ученици по европейски програми

КАК ЕВРОПЕЙСКОТО ФИНАНСИРАНЕ ПОМОГА ЗА РАЗВИТИЕ НА УМЕНИЯТА.

Снимка – Плевен прес.

За единадесета поредна година Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските фондове в България провежда национална кампания.

По този повод на 10 май от 11:00 часа в залата на Областен информационен център /ОИЦ/ в град Плевен, се проведе среща с която се даде началото на Европейската година на уменията.

Целта на инициативата през 2023 г. е да популяризира работата на експертите в центровете и да отбележи началото на Европейската година на уменията.

Областният информационен център в Плевен предостави възможност на младежи, включили се активно в различни европейски проекти, да споделят впечатления и да оценят въздействието на придобития опит върху личностното и професионалното си развитие.

За участие в събитието под мотото „Уменията във фокуса на европейските програми“ бяха поканени ученици, учители и директори от професионални и профилирани гимназии в града. На срещата присъстваха учениците от: ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов”, Професионална гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“, Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ и СУ „Пейо Яворов“.

По време на срещата ученици разказаха повече за това, какво са научили и какво са видели по време на пътуванията си извън страната.

Финансираните от оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 проекти за модернизация на образованието чрез дигитализация, за дуално обучение, за ученически практики, както и обменът и практиките по Еразъм + даде импулс на разговора за ученето и усъвършенстването през целия живот. Експертите от ОИЦ – Плевен, от своя страна, запознаха младежите с възможностите за финансова подкрепа на различни обучения за придобиване и развиване на умения и за заетост, заложени в програмите за България 2021 – 2027 г., съфинансирани от европейските фондове.

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

Уникални техники при избработването на ножове ще демонстрират майстори от цялата страна в Плевен

От ляво надясно: Радослав Сарафов, Кирил Митрашков и Митко Симеонов. Снимка: „Плевен Прес“ Около 40 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *