Областната управа проведе среща със заинтересованите лица по програмата Interreg V-A

7

Заместник областният управител д-р Красимир Трифонов откри работна среща с фокус група от заинтересовани страни и потенциални бенефициенти за разработване на програмата Interreg V-A Румъния – България, финансирана от Европейския фонд за регионално развитие, за програмен период 2021 – 2027 г.

„Програмата Interreg V-A е естествено продължение на предходната програма Interreg 2014-2021. Предстои ви сега да направите първите стъпки по формиране, идентификация и определяне на приоритети за районите, които са гранични между двете страни. Ще назовете всички предизвикателства и неща, които бихте могли да направите заедно, за да се подобри ситуацията, начинът на живот и бизнесът в тези райони.”, каза заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов в приветствените си думи. „Но за да се случи това, трябва да направите един много прецизен анализ на зоните, за които стана дума. Остана да пожелая успешна работа  и да ви пожелая да усвоите в много по-голям обем финансирането от Европейския фонд за развитие. Нека всичко, което ще се случи в резултат на вашата дейност и работа направят пограничните зони чудесно място за живеене. Успешна работа!”, каза още д-р Трифонов.

Срещата бе инициирана от Civitta Strategy&Consulting, Румъния/Civitta България – изпълнител по договор № 283/09.10.2019 г. с Министерството на благоустройството, развитието и администрацията на Румъния за подготовка на Програма Interreg V-A Румъния – България, финансирана от Европейския фонд за регионално развитие, за програмен период 2021 – 2027 г.

Споделете:

Прочетете също

LETO

Настъпи астрономическото лято

Макар че, усещаме повече от седмица горещото време, астрономическото лято настъпи у нас днес. Съчетано …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *