Областна администрация – Плевен се включи в инициативата “Да изчистим България заедно”

ЧИСТЕНЕ 2
Снимка – пресцентър Областна администрация.

Въпреки дъжда, екипът на Областната администрация се включи с голям ентусиазъм в кампанията “Да изчистим България заедно”.

 Те почистиха района около малкия язовир в Кайлъка.

 Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media, подкрепена от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.

 11-тото издание на кампанията  отново обединява институции, неправителствени, бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда.

 И тази година кампанията,  се проведе в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”, а 16 септември е Световен ден на почистването на планетата, в който България се включва за седми пореден път.

 От началото на „Да изчистим България заедно“ са се включили близо 2 800 000 доброволци. По данни на МОСВ, те са успели да съберат 97 170 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 22 700 сметища от лицето на България.

чистим БГ водеща

чистим БГ 4

чистим БГ 2

Снимки: Областна администрация – Плевен

Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *