Обещанието е спазено –медали за „Спортен клуб по борба“ от Държавното първенство

На 24-ри и 25-ти септември в Сливен се проведе Държавното първенство по борба за юноши. Преди една седмица треньорът на „Спортен клуб по борба“ – Плевен, Момчил Сирашки, обеща пред „Плевен прес тимът да се върне с медали.

След края на първенството той сподели пред нас, че в отборното класиране клубът е на второ място след „Левски“ София и е следван от „Локомотив“ Варна.

Сирашки подчерта: „В категория 60 кг. Цветан Сирашки се класира на 3-то място след оспорвана среща с настоящия световен шампион за мъже Едмонд Назарян. Николай Дзезов завоюва шампионската титла в категория 72 кг. Той беше отличен и с награда за най-резултатен борец на България.“

Треньорът с удоволствие допълни, че и двете момчета са от Тръстеник, като техните победи са голям успех за спорта в община Долна Митрополия.

В момента шест от състезателите на „Спортен клуб по борба“ Плевен са на Национален лагер в Тетевен, разбираме от треньора. Там те ще се готвят за Държавния шампионат за мъже, който ще се проведе на 15-ти и 16-ти октомври.

Споделете:

Прочетете също

Служители на Български Червен кръст посетиха ДГ „Щурче“ и ДГ „Кокиче” в Плевен

Днес, 8 февруари служители на Български Червен кръст са посетили детска градина „Щурче“ и детска …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *