н.п. Елеонора Митрофанова, посланик на Русия в България: По-добре би било ученията на НАТО да не се правят в Черно море

посланик Русия
В
средата: н.п.Елеонора Митрофанова, посланик на Русия в България. Снимка – Плевен прес.

Посланикът на Русия н.п. Елеонора Митрофанова посети Плевен по време на Празника на града, 15-ти май. Тя откри Руският културно-информационен център и даде брифинг за медиите.

„Плевен прес”: Ваше превъзходителство, вие следите обстановката в страната. Медиите отразиха срещата на служебния министър председател с посланика на САЩ и темите, които са обсъждани:корупция и укрепване на българо-американските отношения. В публичното пространство се обсъждат ученията на НАТО във водите на Черно море и планът „Триморие”. А от Русия някак си – тишина. Как ще коментирате ?

Какво значи „тишина” ? Какво трябва да направи Русия ? Вие сте суверенна страна, член сте на НАТО и ЕС. Това е суверенно решение на България за членство в тях. По какъв начин трябва да реагира Русия  на това?!

Що се отнася до „Триморие”, това е програма, която ако не сега, то в бъдеще трябва да създаде коридори между Европа и Русия. Но за това трябва още време, тъй като за сега е икономически проект, който би трябвало да се позиционира като такъв. Ще видим дали ще се превърне в такъв или не.

Що се отнася до ученията на НАТО, по-добре би било да не се правят в Черно море. По-добре би било да не се отваря Черно море за трети страни. Това е съвсем очевидно за прагматично мислещите хора.

Но още един път ще повторя – аз не съм се срещала до сега с вашето правителство. Смятам, че най-напред България трябва да избере своето правителство, а после може да има срещи и да обсъдим своите позиции.

Но ние никога не се намесваме нито в избори, нито във вътрешните работи на страната.

Споделете:

Прочетете също

voda

Ето къде спират водата днес в Плевен и областта

Поради ремонтни дейности на вътрешен водопровод в Плевен днес, 14 юни, от 09:30 до 13:30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *