Последни новини
Начало | Новини | Н.В. цар Симеон II : Не трябва да търсим неща, с които да се оплакваме

Н.В. цар Симеон II : Не трябва да търсим неща, с които да се оплакваме

Присъствието на царя за откриването на изложбата от винили пред къщата – музей „Цар Освободител Александър II“, беше голямата изненада за всички. Попитахме PR-а на общината от тях ли идва поканата, отговорът беше отрицателен. Никоя плевенска медия не знаеше за идването на царя. Това наложи да попитаме самия цар кой го е поканил. Отговорът беше „господин кмета, господин Петков“.

Оставяме този любопитен детайл от събитието без коментар. Зададохме на Н.В. Симеон II същият въпрос, който му зададохме и през далечната 1996 година при неговото триумфално посрещане в Червен бряг. И той беше: „Какво ще кажете за нашия народ, който се люшка между „осанна“ и „разпни го“ ? Отговорът в Плевен на Н.В. Симеон II е кратък: Не бива да се концентрираме върху подобни теми. Да се огледаме, и в други страни става същото, и други народи имат, както каза господин кмета, фили и фоби. Това са неща, които мисля, са вътрешно нещо, а трябва да гледаме напред и да обединяваме. Да сме позитивни , а не да търсим нещо , с което можем да се оплачем.

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *