Начало | Здравеопазване | Няма положителни резултати за коронавирус в Червен бряг

Няма положителни резултати за коронавирус в Червен бряг

Община Червен бряг. Снимка – интернет.

Информацията, която се появи в интернет за съмнения за заразени с коронавирус в община Червен бряг, е подвеждаща. Става въпрос за трима души, които са докарани в УМБАЛ „Г. Странски” и са им взети проби за изследване за наличие на въпросния вирус. Резултатите ще излязат утре или вдругиден, ннформират здравните органи. Състоянието на пациентите е добро.

По този повод се свързахме с кмета на община Червен бряг д-р Цветан Костадинов, който ни информира следното: „В община Червен бряг в момента има завърнали се хора от Испания, Гърция, Германия. Те са не повече от десетина души. Всички са под доброволна карантина. Кметовете на населени места в общината са направили необходимото съгласно разпоредбите на правителството и обявеното извънредно положение. Няма положителни проби до този момент, за заразени с коронавирус в общината”.

 В община Червен бряг работи без прекъсване местния Оперативен щаб, чиито председател е д-р Костадинов. Щабът прилага всички задължителни мерки на правителството относно превенцията на коронавируса. Поддържа се постоянна връзка с Областния и Националния оперативен щаб за справяне с кризата. Предприетите мерки са под ежедневен контрол. Поддържа се връзка с кметовете на 14-те населени места в общината.

Към това трябва да прибавим обстоятелството, че кметът на община Червен бряг е лекар, положил хипократовата клетва и спасяването на човешки живот е мисията в живота му. Всякакви спекулации относно коронавируса и разпространението му в община Червен бряг – са вредни и безотговорни. Опасност има, но тя се преодолява с разум и самодисциплина, а не с паника и безотговорност. Кметът на община Червен бряг приканва своите съграждани да не се поддават на паниката, а да изпълняват указанията на Националния оперативен щаб и да се доверяват на експертите в областта на здравеопазването

Прочетете също

Петров остава областен управител и координатор, ГЕРБ в Плевен с ново общинско ръководство

На заседание на Областното ръководство на ГЕРБ Плевен, в което участваха областният управител и координатор …

Един коментар

  1. Вирусолог

    Кой е този нещастник, който плаши хората от общината със зараза в общината! Да му се повдигне обвинение за фейк-брътвежи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *