Няма натиск върху болничната система в плевенска област

Увеличаване броя на новозаразени няма връзка с отварянето на заведенията, твърдят от болниците

Снимка – интернет

Във връзка с изнесени данни от Националния оперативен щаб /НОЩ/, от 4-ти март, според които има увеличаване броя на новозаразени в страната, в т.ч. и в Плевен, потърсихме информация от общинските болници в Червен бряг и Кнежа, както и от УМБАЛ „д-р Георги Странски” – Плевен.

По данни на Единния информационен портал за Ковид, в област Плевен потвърдените случаи са общо 8 067.  Няма информация тази цифра дали е от началото на пандемията, или не.

НОЩ отчита данните за седмица. През изминалата седмица новозаразените в област Плевен са 60, съобщават от НОЩ.  Областта е цитирана като място с увеличаващ се брой болни.

По този повод потърсихме информация от двете общински болници. Техните управители казаха, че е имало такова бързо увеличаване  на случаите с Ковид.. Отдават го на особеностите на вируса и неговите щамове. Както и на неспазване от населението на противоепидемичните мерки по отношение носене на маски и спазване на дистанция. Отрекоха причина за внезапно увеличаващите се случаи  да е отварянето на заведенията.

Ковид отделенията в двете общински болници работят, но няма недостиг на легла към момента. Извършват се планови операции и се приемат пациенти с други заболявания. Техният брой също не е малък, уточняват от болниците.

В УМБАЛ „д-р Георги Странски” за момента няма напрежение, информират от там. През изминалата седмица е имало 90 болни с Ковид, тази седмица са вече 86. Извършват се плановите операции и се приемат болните с други заболявания.

В УМБАЛ имат готовност да реагират при утежняване на обстановката, информират от там.

Прочетете също

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс "Фолклорни приумици" за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс “Фолклорни приумици” за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

Организатори на конкурса са Народно читалище “Никола Йонков Вапцаров 1908” – гр. Червен бряг и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *