Няма да има режим за Водната каскада и фонтаните в Плевен

Снимка – интернет.

По информация на ВиК – Плевен градът не е застрашен от воден режим. С падналите валежи през последните три дни, довели до завишаване на водните количества, подавани от Водоснабдителна група „Черни Осъм“, „ВиК“ ЕООД – Плевен може да подсигури необходимите количества вода за питейно-битови нужди на населението, както и за работата на обекти Водна каскада, Водни огледала, Фонтан Градска градина и Фонтан пл. Възраждане.

С цел да се избегнат режимни условия, щети и смущения във  водоподаването към гореспоменатите обекти от Водната каскада на гр. Плевен, „ВиК“ ЕООД – Плевен изпрати писмо до кмета на община Плевен, в което го уведоми, че е необходимо:

– При работата на горепосочените обекти да се поддържа редовна комуникация с „ВиК“ ЕООД – Плевен;

–  Доливането да се извършва в часовите зони на ниско потребление на вода, между 23:00 и 5:00 часа;

– Доливането да се извършва при намален дебит (притворени спирателни кранове), водещ до намаляване на налягането във водопроводната мрежа с не повече от 0,5 atm., за което при необходимост наши служители ще Ви окажат съдействие за мониторинг на налягането във водопреносната мрежа.

–  След доливане на водната каскада, затварянето на спирателните кранове да става постепенно и за продължителен период от време, за да се избегнат хидравлични удари по водопроводната мрежа.

„ВиК“ ЕООД – Плевен уверява жителите и гостите на града, че е осигурено безпрепятствено водоподаване както за питейно-битови нужди на гражданите, така и за работата на емблематични архитектурни обекти от градската среда, които работят с вода.

Споделете:

Прочетете също

Община Червен бряг стартира прием на заявления за услугата „Топъл обяд“

Снимка – интернет. Процедурата „Топъл обяд“ е продължение на успешното изпълнение на тази операция в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.