Начало | Новини | Няколко случая на пияни шофьори от последните дни, отчете МВР-Плевен

Няколко случая на пияни шофьори от последните дни, отчете МВР-Плевен

На 19 януари около 15.10 часа служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен посещават сигнал за ПТП в областния град на улица „Димитър Константинов”. При извършена проверка на водача – 40-годишен, управляващ лек автомобил „Субаро Форестер”, участник в инцидента,  техническото средство е отчело 3.11 промила алкохолна котцентрация. Шофьорът отказал проби за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На същия ден, малко по-късно около 18.15 часа, в полицията в град Кнежа е постъпил сигнал за пътен инцидент с паркиран лек автомобил „Мерцедес“ в местността Мерата пред зърнобаза. Минути по-късно служители на реда засичат в района на кръстовище, образувано от улица “Опълченска” и улица “Шипка” „Опел“ с видими следи от ПТП в предната част на автомобила. Установена е самоличността на водача – 71-годишен. Проведена е беседа и са снети писмени обяснения, в които шофьорът излага, че управлявайки личния си автомобил е извършител пътнотранспортното произшествие. Изпробван е за алкохол с техническо средство “Алкотест дрегер 7510” и уредът отчита положителна проба – 1,40 промила. 71-годишният е дал кръв за лабораторно изследване. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. И тук е образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. По случая продължав разследваща работа.

По същия член е образувано съдебно производство и на 47-годишен водач, хванат с 2.58 промила в Горна Митрополия. На 17 януари в 20:10 часа в селото при проверка на шофьора, който се движил с „БМВ“, алкотестът е отчита положителен резултат. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване и същият е дал кръв за лабораторно изследване. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен.

Прочетете също

Засилва се контролът върху прилагане на противоепидемичните мерки в област Плевен

Снимка – пресцентър Областна администрация, Плевен. Стриктен контрол по отношение на прилагане на противоепидемичните мерки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *