Нощ на прилепите ще се проведе на 25 октомври в РИМ – Плевен

Регионален исторически музей – Плевен. Снимка – Интернет.

Тази година се отбелязват 30 години от Споразумението за опазване на популациите на европейските видове прилепи и 25 години от отбелязването на Нощта на прилепите в Европа!

 На 21 октомври от 11.00ч. ще се проведе 25-тата Международна нощ на прилепите – съвместна инициатива на Зелени Балкани и отдел „Природа“ към Регионален исторически музей – Плевен.

Целта на събитието е да покаже, че прилепите не са никак страшни, а просто различни и много симпатични. В България се срещат 33 вида прилепи от възможните 35 в Европа и всички те са насекомоядни. Прилепите са много полезни, защото голяма част от насекомите, с които се хранят са вредители в селското стопанство, а прилепите в градовете помагат в борбата с комарите. Ако сме наясно с ползите от прилепите и с начина им на живот, можем да допринесем за тяхното опазване и разпространение.

За всички желаещи да се включат в събитието са предвидени презентации и видеофилми, „прилепни игри“, различни ателиета и томболи, арт работилници и викторини. Всеки, който иска да научи любопитни факти за уникалния живот на прилепите и да се забавлява, е добре дошъл.

Място на провеждане: експозиция отдел „Природа“ и парка на РИМ – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

„Забавно лято” в плевенското село Асеновци

Снимка – НЧ „Съзнание – 1894“ с. Асеновци На 4 юли са стартирали летните занимания …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.