НОИ: 8000 репресирани от комунизма пенсионера ще получават по-висока пенсия

p124

Общо 7946 пенсионери, получаващи добавка по чл. 9 от Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица, ще получат плащане в увеличен размер през март т.г.

Промяната в размера на допълнителната сума към пенсията им е следствие на законово установеното изискване тя да се определя от началото на всяка година като процент от средната пенсия за осигурителен стаж и възраст за страната, определена от Националния осигурителен институт (НОИ) за предходната година.

По данни на НОИ средната пенсия за 2018 г. е 395,47 лева при 376,06 лева година по-рано, което налага преизчисляването на размера на добавката.
Заедно с новия размер на добавката за март на правоимащите лица ще бъдат изплатени и сумите за полагащото им се доплащане за месеците януари и февруари 2019 г.
Изплащането на пенсиите за месеца ще се извърши в нормативно установените срокове – от 7 до 20 март. Изплащането чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, предварително обявен във всяка от тях. Преводите по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 март 2019 г.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Един коментар

  1. Ген. Винаров

    Каква по-висока пенсия ще взимат тези уроди и отрепки!?!?!? Ще им дават бонуси, че са мърши и са щастливи от това, че красивата ни и подредена ДЪРЖАВА стана като гето и сметище ли? Че НОРМА днес в нея е беззаконието и безнаказаността на престъпниците??? Че е нормално да крадеш, убиваш, лъжеш, здравеопазването и грижата за Човека е БИЗНЕС?!?!?!?!? Че е естествено да си бездомен, клошар, необразован, безработен……???????????????
    За тези и още куп гаври на сегашната система спрямо предишната ли тези нищожества ще бъдат финансово стимулирани????????????????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *