„Нов стил, нов морал в политиката, нови лица – това отличава партия МИР като политическа формация“

Димитър Емил и председателят им
Водачът
на листата Емил Димитров – син в средата, вдясно Симеон Славчев – председател на партията, вляво Димитър Илиев. Снимка “Плевен прес”

Така откри пресконференцията Симеон Славчев – председател на ПП МИР.

Той представи кандидат депутатската листа за 15 МИР – Плевен  на партията, за предстоящите избори на 11 юли:

ПП МИР е нова партия, на 2 години, с участие на последните местни и парламентарни избори. Имаме избран кмет на община Ботевград и общински съветници в 50 общини, информира Славчев. Той представи състава на листата за предстоящите избори на 11 юли. И това са:

1. Водач на листата е Емил Димитров –  син. Той освен, че е син на Емил Димитров, е учредител на партия МИР и един от членовете на Националното ръководство.  Същият е експерт по култура.

2. Бойко Първанов – експерт по кибер сигурност и дългогодишен национален състезател по вдигане на тежести. Областен координатор  за Плевен на партия МИР.

3. Димитър Илиев – еколог, специализира икономика и мениджмънт, с дългогодишен опит в сферата на иновациите и интелектуалната собственост.

4. Виолета Георгиева – педагог,  майка на 3 деца.

5. Пламена Дончева – педагог, завършва и право.

6.Емилия Славова – завършила висшето си образование в Санкт Петербург, с дългогодишен опит в сферата на застраховането.

7. Галя Денева – Кръстева – директор на Гимназията по селско стопанство в Долни Дъбник.

8. Надежда Георгиева – моден дизайнер, завършва социална психология.

9. Александър Пеновски – машинен инженер, бил е част от екипа на столичния омбудсман.

10. Люсиен Тишев – експерт по национална сигурност, полковник о.з.

20210618 130151
Снимка “Плевен прес”

Симеон Славчев заяви: „Като председател на партията съм изключително горд с тази листа и се надявам тя да получи доверието на плевенчани.“ И добави:

„Партия МИР има четири приоритетни теми –  туризъм, селско стопанство, чистите технологии и производства, и един немски стопански  модел, по който експертите на ПП МИР работят. Той е базиран на социално – пазарното стопанство и е доказал своята успешност. Ние предлагаме социално-пазарното стопанство да стане икономическа  основа на българското общество.

Създаването на средна класа е наш основен приоритет и въвеждането на социално – пазарно стопанство ще доведе до това 70% от българското общество да формират точно тази средна класа.

Пътят пред ПП МИР е дълъг, вървим стъпало по стъпало, надграждаме стъпка по стъпка. Нашият модел на правене на политики е да поставим на първо място експертното мнение. Ще успеем, защото зад всяко наше предложение застава интелектуалният потенциал на българската нация.“

Водачът на листата Емил Димитров – син допълни: „Няма нужда от гръмки слова. Важно е да знаем, че България наистина има нужда да се промени в една друга посока. Ние говорим за средната класа. Това са хората, които носят държавата на гърба си. Политиките през последните двайсетина години убиваха средната класа.

Вероятно забелязахте, че доста представители в нашата листа са преподаватели. Образованието е друг важен наш приоритет. Светът напредва бързо и знанията ни от днес утре вече са остарели. Трябва да създаваме кадри, които могат да се справят в днешния ден и са готови да научат нещо ново за утрешния ден. Образование основано на делегирани бюджети и тестове, които не учат човека да взема самостоятелни решения, не води до нищо добро. И третият ми приоритет – културата, която е всичко в живота ни.  Започва от отношенията в семейството и е в цялостната сфера на мислене и поведение. Без култура, морал и уважение един към друг нямаме бъдеще.

Лесно е да кажем и ние като другите, че ще вдигнем пенсиите. Само че социална политика се прави с работеща икономика. Без да помогнем на икономиката да заработи няма как това да се случи. Няма откъде да дойдат парите.“

Попитан от журналисти какви са посланията към плевенските избиратели, кои регионални проблеми ще решава партията, той отговори:

„Конкретните регионални проблеми се решават на местно ниво. Аз смятам, че проблемите трябва да се решават на национално ниво и така ще се помогне на преодоляването на местните проблеми. Финансовата децентрализация е един от приоритетите на ПП МИР. Това ще даде възможност регионите да се развиват равномерно и  ще даде възможност местното самоуправление да решава важните въпроси на общността. Така ще повиши и мотивацията им за привличане и задържане на инвестиции.

В нашата природа има една птичка щиглец, или кадънка. Тя живее там където природата е чиста. Нейната популация е лакмус за състоянието на земеделските земи. В моите мечти България е производител на екологично чисти продукти. Кадънката си отива заради пестицидите. Да върнем кадънката в нашите земи.“

На въпрос на „Плевен прес“ каква е вашата програма максимум на тези избори, Симеон Славчев отговори така:

„ПП МИР  цели да влезе в парламента, защото това е начинът да реализира политиките си. Но ние вървим  стъпало по стъпало. На всяко надграждаме и привличаме нови експерти. Ние залагаме на експерти и специалисти, на доказани хора в своята област. Партия МИР цели да влезе в народното събрание но за нас това е процес. Ние обикаляме до всяко едно кътче на държавата и навсякъде сме приети позитивно. Не го правим толкова шумно, но предлагаме алтернатива. Ние не изпадаме в популизъм, който може и да ни донесе краткосрочен успех,  защото целим дългосрочен устойчив резултат. Разчитаме българските граждани сами да отсеят фалша в политиката и това, което ние предлагаме.

Програмата ни максимум е влизане в Народното събрание, програма минимум е партията да стане все по-разпознаваема за българските граждани. Все повече българи да се запознаят с програмата ни за развитие на държавата и да видят лицата на партията. Убеден съм, че рано или късно ще вземат съдбата си в собствените си ръце.“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *