Нов политически проект тръгва от Плевен

Снимката е илюстративна.

Нов политически проект под името „Единение“ тръгва от Плевен. Това каза за „Плевен прес“ неговият учредител и идеен вдъхновител Иван Христанов. Същият беше зам. министър на земеделието в кабинета „Петков“, народен представител от 15 МИР Плевен в 48-то НС и областен председател на „Продължаваме промяната“. По-късно, в началото на 2023-та година обяви, че напуска партията. В последния ден на 48-то Народно събрание Иван Христанов публикува видеопост в своя фейсбук профил. Във видеото той говори за разочарованието си от всички политически лидери и за нужда от такива, които „могат да създават обединителни каузи“.

В името на тази кауза е и настоящият политически проект, каза за „Плевен прес“ Христанов. Допълни, че днешните партии са като еднодневки, чиито планове са свързани със Шенген и Еврозоната. А след това, пита Христанов. Целта му е новата формация да работи с хоризонт 50 години, да създаде условия за единение на българите в името на това.

Инициативен комитет от 60 души е обсъдил и приел декларация за учредяването и целите на партията. Регистрирано е и името ѝ – „Единение“. В понеделник, 5-ти юни, в зала „Катя Попова“ в Плевен, от 18:00 ч. ще бъде представен новият политически проект. Намеренията са за участие в предстоящите местни избори през есента.

Споделете:

Прочетете също

Безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак на гърдата през целия октомври в „Сърце и Мозък“

Високотехнологичната болница ,Сърце и Мозък’ стартира кампания за безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *