Нов високотехнологичен апарат в неонатологията на „Мама и Аз”- Плевен, ще се грижи за критично болните новородени

АПАРАТ

Снимка – МБАЛ “Сърце и мозък”, Плевен.

Модерната апаратура е от първостепенно значение за всички болници в Северна България. Незаменим високотехнологичен апарат вече работи в Отделението по неонатология на „Мама и Аз”- Плевен. Апаратурата е безценен помощник в грижата за критично болните новородени и наличието ѝ в Плевен е новина от първостепенно значение за всички болници в Северна България, категоричен е д-р Андрей Христов, началник на неонатологията в най-новата клиника за майчино и детско здраве в страната.
„Апаратът е за изкуствена белодробна вентилация с приложение на азотен окис. Можем да кажем, че той е безценен за терапевтичното овладяване и стабилизиране на новородените с критично засегната дихателна и сърдечно-съдова дейност. Досега в Северна България такъв апарат липсваше. Затова съм изключително щастлив, че тази технология вече е налична в нашето отделение. С изграждане на новата структура по неонатология в Мама и Аз”- Плевени съпричастността на ръководството към грижата за най-малките пациенти вече сме спокойни, че разполагаме с най-модерния апарат и така затваряме кръга от апаратура за интензивна грижа“, сподели д-р Андрей Христов.
Освен за доносени новородени с белодробна хипертония, апаратът ще се ползва и при екстремно незрелите новородени, които също развиват състояния, нуждаещи се от такава терапия.

Споделете:

Прочетете също

иеремиева

Конкурс за коледно-новогодишна украса на общините под патронажа на Областния управител

Виолета Иеремиева, областен управител на Плевен. Снимка – областна администрация. В периода 1 – 29 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *