Начало | Новини | Новоназначени военнослужещи положиха клетва пред бойното знаме в Белене

Новоназначени военнослужещи положиха клетва пред бойното знаме в Белене

Днес от 10:00 часа на площад “България” в Белене се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва, съобщава общинският пресцентър. 20 новоназначени военнослужещи се заклеха пред бойното знаме да служат вярно и предано на народ и родина.

В словото си подполковник Иван Тишков обясни значението и смисъла на военната клетва. Кметът на Белене Милен Дулев поздрави новоназначените военнослужещи. В обръщението си към тях той каза:

“Увереността, с която ставате пазители на родното, е достойна за уважение. Убеден съм, че няма да пожалите усилия и ще се докажете като достойни приемници и продължители на славните традиции на Българската армия. Бъдете здрави! Бъдете решителни и търпеливи!
Проявявайте усърдие и постоянство в ежедневната си подготовка и в изпълнението на отговорните задачи, съпътстващи военната служба!
Съхранявайте изконните ценности на страната ни, запазили ни като нация! Работете така, че да продължим да се гордеем с Вас!”

Тържественият ритуал по полагане на военна клетва, бе уважен от заместник-кмета на Община Белене Малина Ешекова и представители на институции от Белене. За първи път военната клетва бе извършена извън пределите на 55-ти инженерен полк -Белене и беше вълнуващо изживяване за всички присъстващи.

Тържествен марш беляза края на ритуала по полагане на военна клетва.

Прочетете също

Съветниците приеха за сведение справка за изпълнение на общинския бюджет за първото полугодие

dav Общински съвет – Плевен прие за сведение информация за изпълнението на бюджета на Общината, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *