Новоизбраният кмет на кметство Ясен Мариана Иванова положи клетва пред Общинския съвет

K letva
Мариана Иванова полага клетва в присъствието на общинските съветници. Снимка – Пресцентър.

Новоизбраният кмет на кметство Ясен, Марияна Иванова положи клетва пред Общински съвет – Плевен и встъпи официално в длъжност. Тя се закле на свиканото по този повод заседание на местния парламент пред председателя на Общинския съвет Мартин Митев и присъстващите в залата общински съветници и кмета на Община Плевен Георг Спартански.

След произнасяне на клетвените слова Мариана Иванова подписа клетвения лист.

Заседанието на Общинския съвет бе насрочено на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с Решение №380 от 04.07.2021 г. на Общинска избирателна комисия, с което са обявени окончателните резултати от проведения частичен избор за кмет на Ясен. Съгласно посочения текст в ЗМСМА „… при произвеждане на частични избори за кмет на община, за кмет на район или за кмет на кметство новоизбраният кмет полага клетвата преди началото на първото заседание на Общинския съвет след избора, което се свиква от председателя на съвета и се провежда в 14-дневен срок от обявяването на изборните резултати“.

До произвеждане на частичните избори за кмет на кметство Ясен се стигна след като избраният на този пост Йото Добрев подаде оставка и правомощията му бяха прекратени предсрочно с решение на ОИК – Плевен от 11.02.2021 г.

ОбС – Плевен

Споделете:

Прочетете също

dyjd

Облаци и дъжд днес в плевенско. Температурите падат

Днес, 14 юни, в плевенско и Централна Северна България облачността ще е променлива, по-често значителна. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *