Новоизбраният кмет на Буковлък ще положи клетва пред Общински съвет – Плевен на 14 октомври

Георги Божинов – кмет на село Буковлък, община Плевен. Снимка – „Плевен прес“.

Общински съвет – Плевен, се събира за заседание на 14 октомври /четвъртък/, от 17,00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в сграда “Гена Димитрова”. Дневният ред на заседанието включва една – единствена точка – полагане на клетва от новоизбрания кмет на кметство Буковлък Георги Божинов. Заседанието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Заседанието е насрочено на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с Решение № 411-МИ/03.10.2021 г. на Общинска избирателна комисия, с което са обявени окончателните резултати от изборите за кмет на Буковлък, информира председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Съгласно съответния текст в ЗМСМА при произвеждане на частични избори за кмет на община, за кмет на район или за кмет на кметство новоизбраният кмет полага клетвата преди началото на първото заседание на Общинския съвет след избора, което се свиква от председателя на съвета и се провежда в 14-дневен срок от обявяването на изборните резултати.

ОбС – Плевен

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *