Нови ваксини срещу COVID-19 са налични в Плевен

Снимка – интернет.

По информация от Регионална здравна инспекция – Плевен /РЗИ/в страната са налични две нови ваксини срещу COVID-19.

За област Плевен имунизациите ще се извършват в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен и МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен.

Comirnaty 3 микрограма/доза е ваксина срещу COVID-19 за деца на възраст 6 м. – 4 г., показана за активна имунизация за превенция на заболяването COVID-19, причинено от SARS-CoV-2. Ваксината се прилага като първичен курс от 3 дози. Препоръчва се втората доза да се приложи 3 седмици след първата доза, последвано от трета доза, приложена най-малко 8 седмици след втората доза. Имунизацията на децата в област Плевен ще се извършва в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ след предварително записване, с цел рационално усвояване на ваксината.

 VidPrevtyn Beta е убита ваксина срещу Ковид-19 на Санофи, предназначена само за бустерна доза при лица на и над 18г., при които са изминали минимум 4 месеца от предходна доза. Ваксината ще се прилага в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ и МБАЛ „Свети Панталеймон“ след предварително записване с оглед оптималното оползотворяване на ваксината поради ограничени количества.

Споделете:

Прочетете също

Кметът на община Гулянци връчи награда на Бранимир Петков

Снимка – община Гулянци. На 8 февруари кметът на община Гулянци Лъчезар Яков е посрещнал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *