Новия кмет на Плевен д-р Валентин Христов е поискал финансова провeрка на общината

403897747 6377399965697286 6460311539793466883 n

От ляво на дясно – инж. Владислав Иванов – зам.-кмет „Териториално развитие“, д-р Валентин Христов – кмет на община Плевен, Маргарита Бахнева – зам.-кмет „Финанси и икономика“, Соня Ганева – секретар община Плевен. Снимка: “Плевен

прес”

Пълна финансова инспекция на общината за периода 2015 – 10 ноември 2023 година е поискал новият кмет на Плевен д-р Валентин Христов. Това съобщи самият на първия си кметски брифинг днес, 20 ноември. Д-р Христов уточни, че на 17 ноември е изпратил писмо до Агенция за държавна и финансова инспекция и до Сметната палата. В него между другото се посочва, че проверката трябва да е:

„… с особен фокус върху законосъобразността по спазването на нормативните актове, които уреждат бюджетната, финансово-стопанската и отчетната дейност, включително по реда за възлагане на Закона за обществените поръчки и Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки. В това число и разходването на средства, отпуснати на община Плевен във връзка с реализирането на проекти по международни договори или програми на Европейския съюз“.

„Смятам, че така започвам да изпълнявам обещанията си към гражданите“, категоричен е д-р Валентин Христов.

Споделете:

Прочетете също

dispanser tuberkuloza 1

От днес до 21 юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза

От днес, 17 юни, до 21-ви юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза. В …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *