Новият стар кмет на село Бохот: Едно малко село може да бъде по-добро място за живеене от големия град

БОЙКА 2
Заседание на Общински съвет – Плевен. Права – Бойка Пъшева. Снимка – Плевен прес.

На 27-ми септември т.г. в плевенското село Бохот се проведоха частични местни избори за кмет, а на 7-ми октомври новоизбраният кмет положи клетва пред свиканото за целта заседание на Общинския съвет в Плевен.

Новоизбраният кмет се оказа старият такъв – г-жа Бойка Пъшева. Тя бе издигната от коалиция „Демократична България – обединение”. ПП ГЕРБ издигна за свой кандидат –  Цветан Кънев, но той не успя да спечели съревнованието с Бойка Пъшева, получила 329 действителни гласове. Цветан Кънев – 134.

В присъствието на областния управител Мирослав Петров, кмета на община Плевен Георг  Спартански и общинските съветници,  Бойка Пъшева повтори клетвените думи след председателя на Общинския съвет Мартин Митев: „Заклевам

се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от кметството и да работя за тяхното благоденствие.“

БОЙКА 1
Бойка Пъшева подписва клетвения лист. Снимка – Плевен прес.

След положената клетва „Плевен прес” зададе два въпроса на новоизбраната кметица. Ето какво отговори:

 Г-жо Пъшева, отново сядате на кметския си стол. Какво ново ще направите за развитието на село Бохот ?

Ще продължа това, което вече съм започнала. Да задържим младите на село. Вярвам, че малките населени места имат бъдеще и едно малко село може да бъде по-добро място за живеене от големия град. Насочила съм се към младежите и създаване на условия за живот на село за тях.

На кого ще разчитате за съдействие при реализирането на тези ваши цели ?

 Винаги разчитам първо на себе си. Разчитам и на хората в Бохот, най-вече на младите. Имам подкрепата и на институциите в селото – това са читалището и училището. С общи усилия можем да постигнем всичко. Ще се събираме, ще обсъждаме и ще решаваме заедно общите проблеми. Но за мен най-важни остават младежите, техните нужди и това което би ги задържало на село.

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *