Новият областен управител на област Плевен Иван Петков встъпи в длъжност

Ivan Petkov Krum Penchev 1
Иван Петков – Новият областен управител на област Плевен; Крум Пенчев – бивш областен управител на област Плевен. Снимка – Областна администрация – Плевен.

Новият областен управител на област Плевен Иван Петков официално встъпи в длъжност от днес. В сградата на местната администрация той беше посрещнат от досегашния областен управител на област Плевен Крум Пенчев, който го запозна със задачите, стоящи на дневен ред пред администрацията. Символичното предаване на властта се състоя в кабинета на областния управител.

Веднага след това Иван Петков проведе среща със служителите на местната администрация Плевен, за да се запознае с текущите приоритети, а Крум Пенчев изказа своята благодарност към екипа за съвместната работа, за старанието и дръзновението, с което изпълнява задълженията си.

„Вярвам, че заедно ще успеем да направим честни и прозрачни избори“, акцентира новият губернатор при срещата с екипа на администрацията.

По-късно той се срещна със заместник областния управител Виолета Иеремиева и главния секретар Ирена Христова.

Една от първите задачи с встъпването в длъжност е провеждане на консултации за съставяне на Районна избирателна комисия за изборите за народни представители за Народно събрание в 15-ти избирателен район – Плевен. Те ще започнат в 11:00 часа на 7 август (неделя) в заседателна зала на Областна администрация – Плевен, находяща се на четвърти етаж на административната сграда на пл. „Възраждане”№1. Провеждането им е в изпълнение на задълженията на областния управител за организационно – техническа подготовка на произвеждането на избори за народни представители за Народно събрание, насрочени за 2 октомври 2022 г. с Указ на Президента, обнародван в ДВ, бр. 61 от 2 август 2022 г.

Иван Петков е магистър по „Педагогика“  във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, има бакалавърска степен по специалността „Социални дейности“ в същото висше учебно заведение. Той е дългогодишен служител в системата на Министерството на правосъдието, където е заемал ръководни постове в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Заемал е длъжността заместник областен управител на Плевенска област.

Снимки и текс – Областна администрация – Плевен.

Ivan Petkov Krum Penchev2
Иван Петков – новият областен управител на област Плевен; Крум Пенчев – бивш областен управител на област Плевен. Снимка – Областна администрация – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

3 1

С колективно изпълнение пред Община Плевен ученици отбелязаха Световния ден против тормоза в училище 

Със своеобразен пърформанс ученици от учебни заведения в Плевен и Средношколското общежитие отбелязаха днес Световния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *