Новият кмет на Буковлък Георги Божинов: Имам и кураж, и силата на характера, за да надградя направеното от Росен

божинов 22
Георги
Божинов, кмет на с. Буковлък, общ. Плевен. СНимка – Плевен прес.

Срещаме се с новия кмет на село Буковлък Георги Божинов /ДПС/ в ранното утро на 4-ти октомври. Той е спечелил безапелационно битката за кметския стол, след смъртта на популярния в страната Росен Русанов. В централата на ДПС – Плевен разговаряме с него, с областния председател на партията Марио Рангелов и местния ДПС активист Методи Петков.

След като честитихме победата на Георги Божинов, започнахме с най-важния въпрос:

Г-н Божинов, наследявате кметския стол на Росен Русанов, легендарна кметска фигура. Ще можете ли като Росен да кметувате ?

Първо, благодаря на всички мои съселяни за подкрепата. Да са живи и здрави. Благодаря им, че припознаха човека, който трябва да продължава да обединява и да не разделя хората. Кандидатирах се, за да надграждаме това, което е правил Росен Русанов.  Първата работа, която трябва да се направи в Буковлък е ред, дисциплина и чистота.

С това ли започвате като кмет ?

Да, това са нещата, с които започвам. Това, което трябва да направя в с. Буковлък, е нещата, които Росен е направил, да не ги унищожим.

На кого и на какво разчитате, за да направите това, което казвате ?

В момента най-много разчитам на всички хора, които са в Буковлък. На всички съселяни. Второ – разчитам на партия ДПС, която по този начин да опровергае мнението, че се нагнетява обстановката в село Буковлък и разделението на хората.

Искам да бъда кмет, който може да се разбере с всяка една политическа сила в Плевен. На която мога да разчитам , когато имам нужда. Без тях, без Общинския съвет в град Плевен, няма как да се случват нещата.

Само че, Росен не цепеше басма никому. Нито на кметове, нито на общински съветници. Вие ще имате ли тази смелост ?

Аз съм на 46 години. Винаги съм се доказвал. Колкото съм добър като човек, толкова мога и да показвам рога. Това означава, че когато някой не си е свършил работата – да си понесе последствията. Отнася се и за мен.

Тоест, имате кураж и сила на характера, за да отстоявате правотата си ?

Имам и кураж, и сила на характера. Даже и в повече. Футболните запалянковци от Плевен ме знаят покрай отбора ни „Ракета 11-11“ на Буковлък. Понеже сме по-емоционални хора, от Плевен направиха интригата да не идват да играят мачове в селото.

Вие какво общо имате с това ?

Ами това, че съм президент на футболния клуб на село Буковлък – „Ракета“. Капитан съм на отбора и негов голмайстор. Така че, не съм непознат на гр. Плевен.

Тоест, както сте се борил за вашия клуб, така ще се борите и за интересите на хората от Буковлък.

Точно така.

И няма да ви е страх да вкарате гол на някоя партия, или лидер ?

Винаги където отида да играя футбол, или в политиката както говорим, много обичам в 90-та минута да вкарвам голове. Тогава най-много боли. Но понеже говорим за твърдостта и уважението, да вметна, че хората, които излязат спрямо нас, да се съобразяват. Какво могат и какво не могат. И понеже говорим за Росен, да не забравяме, че зад него винаги е стояло това голямо семейство – село Буковлък. Не се разделяме на българи, турци и цигани. Ще работим заедно за етикета Буковлък.

Какво повече имате вие от другите двама кандидати, та спечелихте изборите ?

Това, което в повече имам аз, е, че съм роден в Буковлък. Там живея , детството ми е минало там, учих в училището в Буковлък. Докато моите опоненти са пришълци.

Освен това, при мен са работили не малко хора. Винаги съм осигурявал работа на хората. Чрез заводите, в които съм работил, сме хранили много семейства, без да ги разделяме на цигани и българи.

Коя ще е най-голямата трудност пред вас, с която да се борите ?

Най-голямата трудност е това, което ни разделя.

Етническото разделение ?

Да. Разделението, което го направиха изкуствено.

Кой го направи според вас ?

Това го направиха големите партии. Насаждането на омразата и кой ще спечели повече гласове. А важното е кой какво ще направи за нашето село. Това, за което говориха и моите колеги тук.

Бел. на редакцията: Очаквайте интервютата с Методи Петков и Марио Рангелов, които „Плевен прес“ направи.

Споделете:

Прочетете също

1 5

Състезания по гребане с туристически каяк, спускане с велосипеди и футбол тази събота в Плевен

Поредица от спортни прояви ще бъдат част от съботния ден в Плевен, съобщават от общинската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *