Ниска заболеваемост от COVID – 19 в област Плевен

РЗИ 2 1
Регионална здравна инспекция /РЗИ/ – Плевен.

По повод зачестили информации от телевизорите за нова „вълна” от COVID – 19, „Плевен прес“ потърси актуална информация за заболеваемостта към момента в област Плевен.

Свързахме се с директора на РЗИ – Плевен д – р Илиян Минчев, който сподели следното: „В момента ситуацията в област Плевен е със сравнително ниско ниво на заболеваемост от повечето градове в страната. В момента се намираме в синьо лято. Има единствено болни само в инфекциозна клиника. Всички други ковид отделения, които бяха разкрити не функционират извън епидемичната ситуация.

При тази заболеваемост, няма нужда да бъдат разкривани нови ковид отделения. На 4 юли 2022 година болните от COVID бяха 18 човека. Няма в интензивно отделение. Случаите са със средна тежест и се лекуват в инфекциозна клиника.

Между 10 – 15 са новите случаи на ден. Има покачване на нивото на заболеваемост. Все още е в зона на репродуктивно число на вируса под единица. Случаите са единични, вероятно от хора пристигнали от Гърция. Там случаите са 10 000 – 15 000 на ден. В България в последните дни са между 800 – 900 случая.

До 15 юли прогнозите са за леко покачване броя на болни. Носенето на маски за момента е по желание. Сега е много добре всеки, които не се е ваксинирал и иска – може да го направи. На сайта на РЗИ – Плевен може да се види как всеки може да се предпази. Всички ваксини са налични. Всички общо практикуващи лекари поставят ваксини. Областите с най – висока заболеваемост са София, Бургас и Варна“, сподели още д – р Минчев.

Споделете:

Прочетете също

dm2709 113

Долна Митрополия отпразнува 46-ата годишнина от обявяването ѝ за град

. Снимка: Община Долна Митрополия Обновеният площад в Долна Митрополия прие огромно множество хора за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *