Последни новини
Начало | Новини | Николина Костадинова: Ако ми вземат павилиона ще го залея с бензин, ще се заключа отвътре и ще го запаля.

Николина Костадинова: Ако ми вземат павилиона ще го залея с бензин, ще се заключа отвътре и ще го запаля.

Николина Костадинова. Снимка – Плевен прес.

По повод казуса с 53-те павилиона в Плевен, чиито собственици не знаят каква ще е съдбата им след прекратяване на договорите им за наем, се срещнахме с трима от тях. Публикуваме разказите им с надежда да помогнем доколкото можем в разрешаването на проблема като огласим тревогата им. А на някои от тях като Николина – и отчаянието им.

Здравей ! Идваме при теб да ни разкажеш какво ще става с твоя павилион. От колко време го имаш ?

Аз съм от първите павилиони тук. От 84-та година съм започнала. И все съм била  поткрита с брезент. /Плаче/.

Защо плачеш ?

Защото не мога да си представя че ще ми вземат павилиона. До 90-та година бях към „Обществено хранене”. Продавах фъстъци, сиропи, захарни изделия – всичко. И след това направих павилиона. Направих го с архитектен план, с разрешително – с всичко. И до сега съм все тука. Плащам си редовно към „Жилфонд”, с касов апарат съм, данъци си плащам, всичко, както е по закон. Аз не мога да разбера защо ще ми вземат павилиона като работя толкова години. Погледнете горе как тече покрива, 4 000 лева дадох лятото да ми го направят. Този павилион си го направих и зиме, и лете, ей така – вратата е отворена.

Аз къде да отида ? Със 190 лева пенсия Иван Костов ме пенсионира преди 20 години. За 54 години трудов стаж. Аз имам лекарства за 200 лева. С какво да се издържам ?

А някаква друга работа можеш ли да работиш ?

Аз никъде не мога да работя, кой ще ме вземе ? Какво да работя с тия болести ? Аз съм на 76 години, какво да правя ? Къде да ходя ?  С какво да се издържам, с тия 190 лева как се живее ?!

Ако ти вземат павилиона какво ще правиш ?

Ако ми вземат павилиона, ще го залея с бензин. И ще се заключа отвътре и ще го запаля. Заедно с дрехите и всичкото. Аз павилиона няма да си дам. /Плаче/.

Недей така, как ще се палиш ?! Дано да няма търг. Не искам да се тревожиш.

Как да не се тревожа ? Какъв е тоя търг, аз откъде да взема тия пари ? Не мога да разбера какво е това желание всички хора да ни оставят на улицата.

Дано тия управници имат сърца ….

Те нямат сърца. Защото ако имат сърца нямаше да се подиграват с нас на всеки четири години. И да ни тормозят.  Това е тормоз за нас. Виж на Габрово им дадоха до 10 години, на Ловеч – също. А в Плевен – не мога да разбера. Тия управници да се вземат в ръце и да направят нещо за народа, народа да е добре.

Прочетете също

На 4-ти декември православни и католици почитат Света Варвара – покровителка на децата от болести

Св. Варвара, икона. Снимка – интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края на 3 век и починала през 305 или 306 г. …

3 коментара

  1. Защо не попитате тази госпожа дали с пенсията си е закупила имотите си в центъра на Плевен и колко имоти има дадени под наем , а щяла да се пали щото ще остане без работа. Пълно безочие от нейна страна.

  2. Как има 54 години трудов стаж, като е на 76 и е пенсионирана преди 20?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *