Начало | Новини | Никой от Общинския съвет не ме е търсил !

Никой от Общинския съвет не ме е търсил !

„Нито този председател, нито предния, нито пък общински съветник ме е търсил“ , сподели с нас авторът на писмо до ОбС от 23-ти февруари тази година, г-н Антим Гецов от Плевен, с което предлага да се направи Старчески дом в града. Писмото, с резолюция от председателя на ОбС, е изпратено до Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика  с председател проф.д-р Начко Тоцев.

В навечерието на сесията, която ще се проведе на 29-ти март – четвъртък, се свързахме  по телефона с г-н Гецов, с един единствен въпрос – потърсил ли го е някой от общинските съветници във връзка с изпратеното до тях писмо. „Никой не ме е търсил. Нито сега, нито за други мои предложения, които съм правил по различни проблеми в града“, бе отговорът на Антим Гецов.

В писмото си до ОбС между другото се казва: „От преди много години правя опити от името на самотните хора в нашия град да се направи старчески дом в Плевен тъй като има достатъчно сгради свободни /у-ще Марин Дринов и др./ защото сме около 15 хиляди и отговора на социалното министерство е, че е отговорност на общините. Писмото предадох на предишния председател на общинския съвет. Никакъв отговор и до сега. Ние искаме в града старчески дом, а не в Бохот, където никой няма да дойде да ни посети и да не си посетим домът който ще запустее. Не ни връщайте на село защото и вие сте дошли от там. В Будапеща са настанили възрастни хора в бившите дворци намиращи се в центъра /даже и в замък/.“ /правописът на подателя е запазен/.

По-нататък авторът на писмото посочва, че пари за старчески дом могат да се осигурят чрез европейските програми и, че общината има 1 милион за кучешки пансион, а за старите хора пари в бюджета няма.

Оставяме без коментар изложените от г-н Гецов факти. Надяваме се да стане факт отзивчивостта на общинските съветници към проблемите на техните избиратели.

Прочетете също

Рожден ден празнува бившият плевенски кмет Андрей Романов

Андрей Романов. Снимка – лична фейсбук страница. На днешния 30-ти ноември своя 94 – ти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *