Неочакван дядо Коледа се появи в Плевен

К 6

На 5-ти декември след обяд, неочакван дядо Коледа се появи в Плевен. Заедно със своя помощник се разходи по  главната улица, събирайки любопитните погледи на забързани минувачи. Сред тях  и репортер на „Плевен прес“. Веднага заговорихме „дядото“, вървейки с него към площад „Възраждане“.  Така разбрахме, че живее в село Гривица и се казва Алберт Първанов.

Защо решихте да се преобразите в дядо Коледа?

Защото исках да създам коледно настроение. С нетърпение чаках месец декември. Облякох коледния костюм и настроението ми се приповдигна. Снимах се, публикувах снимката във фейсбук и първият който отреагира беше моя приятел Ивайло Мирчев. Споделих му идеята си, че искам да зарадваме децата на Плевен, като им раздадем сладки лакомства разхождайки се по централната улица. Ивайло се обади на друг наш приятел, събрахме свои средства да закупим лакомствата и така идеята се реализира.

Как ви посрещат деца и родители?

Децата малко се страхуват като ги приближа, но им е интересно. Възрастните са по-сдържани защото сигурно си мислят, че ще искам нещо от тях.

Попитахме и „помощника“ на дядо Коледа:

Защо решихте да помагате на дядо Коледа?

Напълно безкористно го правим. Идеята е да сме заедно , както сме били другари от много години. Да видим дали е жив коледният дух. И да предизвикаме в хората усмивки, радост и щастие.

Как ви изглеждат хората, които срещнахте?

За съжаление намръщени, свити в себе си, обезверени, без усмивки. Това искаме да променим.

Само с дядо Коледа дали ще успеете да го промените?

Най-вероятно не, но трябва да започнем отнякъде. Дано да имаме последователи.

Докато разговаряхме при дядо Коледа дойдоха по-малки и по-големи деца, получаваха лакомства и се снимаха с него. Докато това ставаше „помощникът“ Ивайло Мирчев сподели, че заедно с дядо Коледа /Алберт Първанов/ са купили ръчно изработени от майката на Мони https://www.facebook.com/profile.php?id=100070957610915 коледни сувенири, за да ѝ помогнат в набирането на средства за операция на дъщеричката ѝ.

Разделихме се с дядо Коледа и помощникът му, с взаимни пожелания за здраве и стаена надежда, че все пак има надежда за болните и усмивка за здравите. Дано!

К 1

К 2

К 13

К 4

К 5

К 7

К 9

К 11

К 12

ДВАМАТА
Дядо Коледа и неговият помощник.

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *