Нели Станева е новият директор на Регионален военноисторически музей в Плевен

NELI 2
Нели Станева. Снимка – и-нет страница РИМ – Плевен.

Както вече информирахме На 31-ви май община Плевен провежда конкурса за директор на Регионалния военноисторически музей в Плевен.

По неофициална информация фаворизираният предварително кандидат не е успял да събере необходимият брой точки. Нели Станева е тази, която има най-висок резултат, поради което тя ще заеме поста “директор” на РВИМ в Плевен.

Станева е завършила висшето си образование във Великотърновския университет “Св.Св. Кирил и Методий” със специалност “История и география”. Има завършена магистърска степен по специалността “Културно-историческо наследство”. До провеждането на конкурса работи като зам. директор на „Панорама плевенска епопея 1877 г.”

Както сме писали и преди “Конкурсът премина, въпросите остават”. Конкурсът за началник отдел „Култура и туризъм” в община Плевен приключи. Въпросителните остават.

Този път отправихме питане и чакаме отговор на въпроса “Къде и кога е публикувана заповедта на кмета на община Плевен за състава на изпитната комисия?”. Колко е максималният брой точки, които кандидатите трябва да наберат и по кои показатели? Кой кандидат колко точки е получил от комисията по тези показатели? Как е гарантирана обективността на конкурса? Има ли смущаващи обстоятелства при попълване на протоколите? Има още въпроси, но и тези са достатъчни, чиито отговори трябва да убедят аудиторията, че това не е поредният конкурс за “правилния” човек.

На Нели Станева пожелаваме успех на новото поприще!

Споделете:

Прочетете също

YLICI

12 плевенски улици ще бъдат измити днес. Вижте кои.

Графикът за 24 юни /понеделник/ на ДЗЗД АСА КЛИЙНИНГ – изпълнител на дейността „Поддържане на …

5 Последни коментари

 1. Pishmankandidat

  Защо в конкурс за историк и директор на музей, трябва да лобират политически сили? Определен кандидат се е навел на някои дупетати или дупетатите лобират за определен кандидат – който след това да могат да наведат?

  • Iskah No Nemojah

   Вярно ли е, че тоз – фаворизираният кандидат, вече е пуснал депеша за напускане на музейната гилдия и ще премине в редиците на една от подкрепилите го политически сили?

 2. Асен Маринов

  Абе честно казано въпросите, които задавате не виждам кого могат да интересуват, освен може би по какви показатели е получила точките,които е получила… Но най-главният въпрос за мен е къде можем да се запознаем с нейната концепция за развитие за следващите 5 години, както и с концепциите на другите кандидати, за да можем да преценим дали наистина най-добрата такава е спечелила и дали изобщо тази концепция отговаря на интересите и желанията на гражданите на Плевен!

 3. Петър Крумов

  Всички знаем как се провеждат т.нар. конкурси. Концепцията на спечелилата е само 20странички, при положение, че обема има ограничение пт 10стр. Адски много мирише от този конкурс, но ме на парфюм. Избора е най-вероятно лош, което ще се види от гражданите.

  • Крум Петров

   Вярно е важен обема. Казват, че подкрепеният от политическите сили неспечелил конкурса кандидат, е с правилният обем странички, затова по неведоми за публиката причини /или заслуги/ след няколко дена ще видим като новоназначен /вече без конкурс/ служител в туристическият информационен център в градската градина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *