Незаконен улов на риба установиха служители от ИАРА-Плевен в град Никопол

Снимка – ИАРА.

При съвместна проверка на служители на ИАРА от сектори „Рибарство и контрол“ град Плевен и РУ на МВР град Никопол на р. Дунав при град Никопол е установено лице, извършващо стопански риболов в нарушение на Заповед № РД 09-439/12.04.2023г. на МЗ и чл.32, ал.1 и ал.4 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури).

Лицето е уловило и задържало 1 брой риба от вида европейски сом – 2кг. Рибата е върната обратно във водата. На лицето е съставен АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) по ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури).

При друга съвместна проверка на служители на ИАРА от сектори „Рибарство и контрол“ град Плевен и РУ на МВР град Никопол е установено лице, превозващо в лек автомобил жива риба от видовете сом, амур и толстолоб с общо тегло – 25кг. На лицето е съставен АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) за нарушение на  чл.33, ал.1 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури). Съставен е и 1 брой АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) по чл.20, ал.1 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури) за непредадени в срок Декларации за произход от риболовен дневник.

Конфискуваната риба от видовете сом, амур и толстолоб с общо тегло – 25кг е дарена на Дом за стари хора в неравностойно положение – с. Драгаш войвода.

Споделете:

Прочетете също

Уникални техники при избработването на ножове ще демонстрират майстори от цялата страна в Плевен

От ляво надясно: Радослав Сарафов, Кирил Митрашков и Митко Симеонов. Снимка: „Плевен Прес“ Около 40 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *