На 8-ми февруари да почерпят Сладките имена

Православната църква почита Свети пророк Захария Сърповидец

Св. пророк Захария, икона. Снимка – интернет..

Св. пророк Захария Сърповидец, наречен така, защото имал видение: сърп да се спуща от небето над нечестивците.

Захари е име с еврейски произход и означава Бог си спомня.

Той е един от единадесетте тъй наречените „малки пророци“. Пророкувал за тържественото влизане на Христос в Йерусалим, за предателството на Юда (Зах. 11:12) и разпръсването на апостолите при разпятието на Голгота. Починал по време на персийския цар Дарий около 520 г. преди Христа.

От пророк Захария е останало скъпоценно наследство – книгата, която съдържа неговите пророчески видения и речи. Отличителна черта за съдържанието на книгата на пророк Захария е изобилието на месиански пророчества: у нито един пророк няма да срещнем такова множество подробности за последните дни от живота на нашия Спасител, както у пророк Захария.

В името Захари са закодирани важни неща. Захари е уравновесена, здраво стъпила на земята личност. Отговорен и трудолюбив. Семейството за него е приоритет и винаги може да разчита на неговата подкрепа. Захари е домошар, тъй като по природа е плах и стеснителен, и не се чувства комфортно в шумни компании. Добър приятел е, готов е да прави саможертви за близките си. Когато Захари обича, той е склонен да пренебрегне своите интереси. Привързан е към съпругата и децата си и не изневерява. Ще е щастлив с жена, която носи името Анна, Валентина, Вера, Елисавета, Едит, Ева, Ирина, Надежда, Наталия, Олга. Бракът му с Александра, Светла, Ина, Дария може да му донесе проблеми.

Имен ден празнуват: Захарий, Захари, Захарина, Хари, Захаринка, Зарко, Зара, Зарин, Зарина.

Споделете:

Прочетете също

Петьо е новият символ на фестивала „Шарено петле”

Снимка – Община Плевен Фестивалът за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле”  има нов …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.