На 7 април Медицински университет – Плевен дипломира тържествено Випуск 2023 на Факултет „Обществено здраве“

МУ снимка

Снимка – Медицински университет, Плевен.

По традиция с тържествена промоция Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) ще дипломира Випуск 2023 на Факултет „Обществено здраве“ на 7 април – Международен ден на здравето и празник на работещите в здравеопазването. Дипломи ще получат общо 54 бакалаври и магистри от специалностите „Управление на здравните грижи” и „Обществено здраве и здравен мениджмънт“.

Дипломантите завършили с отличие от Випуск 2023 са 21, като отличникът с най-висок успех е Жулиета Йорданова Иванова, бакалавър по Управление на здравните грижи. Отличниците ще бъдат наградени с плакети и подаръци.

Тържественият ритуал по дипломиране на абсолвентите на Факултет „Обществено здраве“ ще води деканът проф. д-р Милена Карчева, а дипломите ще връчи ректорът проф. д-р Добромир Димитров, който ще поздрави дипломантите. За втора година дипломантите, станали родители по време на следването, ще бъдат изненадани с подаръци от партньори на висшето училище за успешното съчетаване на следването с майчинството.

Медицински университет – Плевен по традиция провежда тържествения ритуал по дипломиране на Факултет „Обществено здраве“ на 7 април – Световен ден на здравето. На тази дата през 1948 г. е основана Световната здравна организация. В България международният ден на здравето се чества като Ден на работещите в здравеопазването от 06.02.1964 г. Тази година мотото на празника е „Здраве за всички“ (Health for All).

Споделете:

Прочетете също

dispanser tuberkuloza 1

От днес до 21 юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза

От днес, 17 юни, до 21-ви юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза. В …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *