Начало | Новини | На 25-ти септември – най-кратката сесия до сега

На 25-ти септември – най-кратката сесия до сега

На 25-ти септември от 9.00 ч. в зала „Гена Димитрова“ ще се проведе заседание на Общинския съвет с най-краткия дневен ред до сега. Той включва само 13 точки. Две от тях са за върнати решения от страна на областен управител и кмет. Това са взетите от съветниците решения за преместваемите съоръжения и за местните данъци и такси. След оспорване на тяхната законосъобразност от страна на кмета и областният управител – на 25-ти септември общинските съветници трябва да ги преразгледат и вземат нови решения.

Другите точки от дневния ред включват въпроси като: предложение за провеждане на конкурс за управител на ДКЦ 3, промяна в състава на комисията, която разглежда репродуктивните проблеми, прекратяване на дейността на „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина“ ЕООД, утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни и слети паралелки за учебната 2017/2018 год., предоставяне на еднократни финансови помощи на нуждаещи се и др.

Тази сесия се провежда по-рано от установената практика – вместо в последния четвъртък на месеца – 28-ми септември, ще се проведе на 25-ти септември /понеделник/. Това се налага заради спазване на срокове при връщане на решения за ново разглеждане.

Припомняме още веднъж, че заседанията на ОбС, както и на постоянните комисии към него – са открити за граждани. Те могат да присъстват, да правят изказвания по установения ред, но нямат право да гласуват решения.

 

 

Прочетете също

ДЕН: Цинизмът и популизмът на управляващите по отношение на Бюджет 2021 нямат край

Снимка – пресцентър на ДЕН С изумление и нарастваща тревога наблюдаваме продължаващите опити на управляващата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *