На 21 май – временна промяна на движението заради маратон

МАРАТОН

Снимка – община Плевен.

 Във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на спортни мероприятия – Маратон, Полумаратон, 10 км, Щафета 2 х 10.5 км, 3 км Масов крос „Аз мога” и детски маратон на територията на гр. Плевен на 21.05.2023 г. в същия ден със Заповед на кмета на Община Плевен временно ще е ограничено движението на моторни превозни средства по следните пътни участъци:

       1. По ул. „Вардар” /велоалеята/ от пл. „Възраждане” до бул. „Христо Ботев” за времето от 08.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

       2. По ул. „Стоян Заимов” /моста на р. Тученишка/ и по ул. „Вардар” в отсечката между ул. „Стоян Заимов” и общинския паркинг до Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” за времето от 08.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

       3. Бул. „Христо Ботев” в отсечката от ул. „Ген. Атанас Стефанов” до ул. „Сан Стефано” за времето от 08.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

       4. Дясната лента на ул. „Сан Стефано” в отсечката от бул. „Христо Ботев” до парк „Кайлъка” за времето от 08.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 часа.

       5. Входът/ изходът на паркинга на магазин „Кауфланд” на ул. „Сан Стефано” за времето от 08.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

       6. Пътят гр. Плевен – с. Тученица през парк „Кайлъка” в отсечката от парк – хотел „Кайлъка” до отклонението за хотел „Спартак” за времето от 08.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.    

       Ограничава се престоят и паркирането на МПС на 21.05.2023 г., както следва:

       1. На паркинга срещу входа на парк „Кайлъка” /тролейбусна спирка „Моста”/ – за времето от 07.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

       2. На общинския паркинг до Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” за времето от 07.00 ч. до 11.00 ч. 

       Обръщаме се с призив към гражданите да не възпрепятстват спортното мероприятие на обозначено трасе по пешеходната зона на пл. „Възраждане”, ул. „Васил Левски” и пл. „Свободата”.  

В забранените участъци частично ще се пропуска преминаването на МПС, съобразено с участниците в маратона. Забраната не се отнася за автомобили на СНМП, ПБЗН, МВР и МПС, обслужващи участниците и организаторите на маратона.   

Споделете:

Прочетете също

2 2 3

Община Плевен осигурява безплатна минерална вода заради високите температури

Община Плевен осигури безплатна минерална вода за жителите и гостите на града в днешния ден, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *