На 20 март настъпва астрономическата пролет

Снимка интернет.

Тази година астрономическата пролет настъпва в 17:33 часа българско време. В деня на пролетното равноденствие, денят и нощта са приблизително равни по продължителност. Денят все пак е малко по-голям с 8 минути. Причините са две: измерваме изгревите от появяването на слънцето на хоризонта, а не от средата му и въздуха пречупва светлината, и така виждаме слънцето преди то да се е появило фактически на хоризонта.

С настъпването на пролетното равноденствие казваме „довиждане“ на зимата и посрещаме пролетта.

Идването на пролетта се приема за период на обновление, радост и положителни емоции. Ако вярвате в мъдростта на предците ни, тогава очаквайте в периода от 20-ти до 24-ти март, да ви се случи нещо удивително, защото в този момент, границата между двата свята почти не съществува. Периодът е подходящ за отправяне на желания към Вселената. Необходимо е стриктно да спазвате най-важното правило – да мислите позитивно тези дни, да създадете жизнерадостна атмосфера около себе си и да изхвърлите всичко минало и ненужно от живота си.

Преди пролетното равноденствие е добре да почистите дома си, да изхвърлите старите вещи и да изплатите дългове. В деня на пролетното равноденствие е желателно да изпълнете следните 5 ритуала и ще привлечете радостта в живота си:

1. Не забравяйте да си спомните за починалите си роднини. Благодарете им за това, че са били част от живота ви и ги помолете за закрила. След това нахранете птиците.

2. Организирайте семеен празник, изпечете сладкиши и се съберете с близките си около трапезата.

3. Спомнете си всички, които са ви помогнали през изминалата година. Благодарете им им пожелайте всичко най-добро в ума си.

4. Занимавайте се с благотворителност и вършете добри дела.

5. Не забравяйте да започнете нещо ново, то определено ще даде резултат в бъдеще.

Дори и да не изпълните тези ритуали пролетта носи надежда за всеки.

Споделете:

Прочетете също

Нарушения на водоподаването на улици в Плевен и селата Опанец и Чомаковци

Снимка – интернет. ВиК – Плевен информират, че поради ремонтни дейности на спирателен кран на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *