Начало | Новини | На 17-ти октомври мандатът на Общинския съвет в Плевен – приключва

На 17-ти октомври мандатът на Общинския съвет в Плевен – приключва

Общински съвет – Плевен. Снимка – Плевен прес.

Заради предстоящите местни избори, които ще се проведат на 27-ми октомври, председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев е издал заповед, с която последното за този мандат заседание на Общинския съвет ще се проведе от 9.00 ч. на 17-ти октомври.

Случайно или не, дневният ред на заседанието включва 17 точки. Между тях са избор на нови съдебни заседатели, изменение на годишната инвестиционна програма на община Плевен, промяна в транспортната схема на общината, дофинансиране на слети и маломерни паралелки.

Има и точка за отчитане на средствата за командировъчни на кмета на общината и председателят на Общинския съвет.

Няма обаче точка за отчитане на дейността на общинските съветници през този 4-годишен мандат. Периодични отчети на Общинския съвет като цяло са правени през годините. Но лични публични отчети не е направил нито един общински съветник. Колко пъти и кога се е срещал с избирателите си ? Колко и какви техни проблеми е разрешил или съдействал да се разрешат ? Как е гласувал при вземането на решения за значими обществени проблеми ? Каква експертиза и информираност е показал при взимането на решения ?

Отговор на тези въпроси плевенчани няма да получат. Ще получат онова, което Роналд Рейгън каза по време на кампанията си: “Ние не трябва да очакваме, че правителството ще реши нашите проблеми. Правителството е нашият проблем”.

В конкретния случай – общинските съветници са нашият проблем !

Прочетете също

Ремонт на площадите в четири населени места извършва Община Гулянци

През месец август стартираха дейностите по проекта на Община Гулянци „Реконструкция и благоустрояване на площадни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *