На 17-ти май, вторник, министърът на спорта и кметът на Плевен ще награждават 10 талантливи деца в спорта, науката и изкуството

Снимката е илюстративна.

На 17-ти май, вторник, в 18:00  ч. в Градската градина в Плевен, министърът на спорта Радостин Василев и кметът на Плевен Георг Спартански, ще връчат награди на 10 плевенски деца, постигнали успех в спорта, науката и изкуството.

Събитието се организира от Българска федерация „Спорт за всички” и вестник „Стандарт”, под патронажа на Министерството на спорта и в рамките на „Програма за развитие на спорта за всички”. Мотото на инициативата е „15 минути спорт”.

В Градската градина ще бъдат обособени 12 зони за спорт, в които плевенски спортни клубове ще представят открити тренировки, в които ще могат да се включат всички жители и гости на града. Идеята е всеки участник да отдели поне 15 минути за физическа активност в избрана от него една или няколко зони. Открити тренировки ще проведат плевенските спортни клубове по волейбол (две зони), акробатика, баскетбол, шахмат, тенис на маса, канадска борба, фехтовка, скокове на батут, плуване, колоездене (за тези, които са с велосипеди), подвижни детски игри. Ще има  и спортни танци.

Спортистите от плевенския клуб „Спартакисти – Спорт за всички“ със своята нова композиция ще демонстрират, че за спорта няма пределна възраст. Двама състезатели от местния клуб по колоездене, изявени в планинските спускания,  ще направят атрактивна демонстрация. Всички участници в инициативата ще могат да се включат в томбола за награди.

Споделете:

Прочетете също

Директорка на българско училище в Канада посети ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен

Снимка – ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен. На 31 януари 2023 г. в ИНУ „Христо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *