Начало | Новини | На 16-ти юли, четвъртък, два протеста едновременно в Плевен

На 16-ти юли, четвъртък, два протеста едновременно в Плевен

Протест в Плевен. Снимка – интернет.

На 16-ти юли 2020 г., четвъртък, в Плевен ще се проведат два протеста. Единият е на “Демократична България – Плевен” с начален час 18.30, до 23.00 ч. Другият е граждански протест с начален час – 19.00 ч. до 21.00 ч. За място на провеждането им организаторите са посочили Областна администрация. Кметът на община Плевен е дал разрешение за провеждането им, при спазване на всички противоепидемични мерки.

“Плевен прес” потърси общинска администрация за повече информация относно възникване на евентуални проблеми при едновременното провеждане на инициативите. От администрацията ни увериха, че такива няма да има, тъй като на организаторите е дадено указание протестът от 18.30 ч. да се проведе на стъпалата пред Експрес банк ДСК, която се намира също в сградата на Областна администрация. Гражданският протест от 19.00 ч. ще бъде на стъпалата пред входа на Областна администрация, където се е провеждал и до сега.

Между двете събития има достатъчно отстояние, така че да не си пречат, информират от общинска администрация. Освен това ще има полицейско присъствие между двете групи протестиращи.

Припомняме, че утре, сряда, ще има автомобилно протестно шествие. Сборният пункт на желаещите да участват в него е паркинга на Кауфланд до “Кайлъка” в 18.00 ч.

Гражданските протести в Плевен ще продължат до 8-ми август включително, от 19.00 до 22.00 ч. пред сградата на Областна администрация, за което има издадено разрешение от Общинска администрация – Плевен.

Прочетете също

Петима кандидати ще спорят за лидер на БСП

Петима са успешно регистрираните кандидати за председател на БСП. Техните имена са Валерий Жаблянов, Кирил …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *